Nova nesreća

Rudar preminuo uslijed trovanja plinom

Rudari
VL FOTO
07.05.2012.
u 11:42

Od pet ozlijeđenih rudara dvojica su na kućnom liječenju, dok su trojica prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Jedan rudar izgubio je život, a pet njih je ozlijeđeno u nesreći koja se jučer oko 13 sati dogodila u Rudniku mrkog uglja Breza. Prema prvim informacijama rudar S. T. preminuo je uslijed trovanja plinom na dubini od oko 300 metara. Kako je za Klix.ba rekla Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije od pet ozlijeđenih rudara dvojica su na kućnom liječenju, dok su trojica prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Istragom bi se trebalo utvrditi što je dovelo do ove tragedije.

Ujedno, ponovno je aktualizirano pitanje sigurnosti radnika u bosanskohercegovačkim rudnicima. Nesreće postaju sve češće, i ono što je najgore, većina njih ima smrtni ishod. FederalnI rudarski inspektor i dežurni županijski tužitelj su napravili uviđaj. Stradalom Sokiću je jučer bio zadnji radni dan u Rudniku mrkog uglja Breza. Sokić je u mirovini od 1. svibnja, ali je danas želio posljednji put provesti dan sa svojim radnim kolegama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije