CHELSEA - MANUTD 0:1

Rooney nakon devet godina donio pobjedu na Stamford Bridgeu

Wayne Rooney
Reuters
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
07.04.2011.
u 00:18

- Mogao je biti jedanaesterac za Chelsea, ali dosadilo nam je ne pobjeđivati - priznao je i Sir Alex Ferguson.

Nije poznato je li Wayne Rooney u karanteni uoči utakmice protiv Chelseaja bio obaviješten kako mu Coca-Cola otkazuje suradnju vrijednu 600 000 funti godišnje, no ako i je, nije ga ni najmanje omelo.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka bio je jedna od najvećih prijetnji plavima, a već u 24. minuti presudio im i donio Fergusonu prvu pobjedu na Stamford Bridgeu nakon dugih devet godina! Zadnji su put tamo slavili u travnju daleke 2002.

Povratnom loptom savršeno ga je pronašao vremešni Ryan Giggs (37) kojeg godine služe dobro kao i on crvene vragove, a Wazza s desetak metara glatko matirao Petera Čecha. Od psovanja u kameru ovoga puta se suzdržao, ali je izveo prilično neobično valjanje po travnjaku.

- Bila je milina gledati ga, još jednom je pokazao briljantnu ralizaciju - hvalio je suigrača Rio Ferdinand.

Plavi promašivali

Rooneyjev gol bio je samo jedan od dva udarca koje su gosti uputili u okvir gola. Ancelottijevi dečki bili su opasni, no do Van der Saarove mreže nisu pronašli put. Ili je lopta odsjedala s krive strane mreže, ili su ih priječile stative (Torres), grede (Drogba), a Evra je s gol-linije spašavao Lampardov šut...

- U uzvratu ćemo igrati otvoreno, napadački, ništa drugo nam ne preostaje. Tješi me što smo ih već znali pobjeđivati onda kada smo imali imperativ - rekao je trener Chelseaja Carlo Ancelotti.

Engleski dvoboj za polufinale za tjedan je dana na Old Traffordu, karte su još uvijek otvorene, a talijanski strateg više nego o taktici morat će brinuti o nečem drugom. Fernando Torres, kojemu u novom klubu od dolaska u siječnju pored broja pogodaka i dalje piše nula, ekspresno je u nadoknadi dobio žuti karton zbog simuliranja.

Loša tradicija sa sucima

Malo ranije, na Evrin prekršaj nad Ramiresom u šesnaestercu suci su ostali nijemi. Bijesnili su domaćini...

- Svi su vidjeli što se dogodilo, kao i uvijek, osim onoga tko je to trebao vidjeti. Nadam se da će ta tradicija promjeniti - rekao je Čech.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?