Bye, bye, Ronaldo!

Rooney najplaćeniji igrač na svijetu s 14,5 milijuna eura!

Wayne Rooney
AFP
24.10.2010.
u 13:19

Tom bi se iznosu mogao približiti tek Messi, ali samo da Barcelona osvoji Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo.

Wayne Rooney u Manchester Unitedu nije ostao samo zbog velike ljubavi prema klubu s Old Trafforda već i zbog toga što je potpisivanjem novog petogodišnjeg ugovora postao najplaćeniji nogometaš na svijetu. Engleski mediji otkrili su da će Rooney odsad dobivati čak 250.000 funti tjedno, odnosno 13 milijuna funti godišnje (14,5 milijuna eura)! Sasvim solidan dar za 25. rođendan koji danas slavi.

I Ferguson je jamčio

Rooney je tako pretekao napadača madridskog Reala Cristiana Ronalda koji prima 13 milijuna eura godišnje.

U engleskoj je ligi napadač Manchester Uniteda pak debelo premašio najplaćenijeg igrača dosad, veznjaka Manchester Cityja Yayu Tourea, koji svaki tjedan prima 185 tisuća funti, odnosno 11 milijuna eura godišnje.

Rooneyevoj godišnjoj plaći mogao bi se približiti tek Lionel Messi, kojem će godišnja plaća, ali samo u slučaju da Barcelona osvoji Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, iznositi 14 milijuna eura.

Zbog takvog raspleta događaja i ne čudi najnovija Rooneyeva izjava.

– Želim ostati u Manchester Unitedu do kraja života. Shvatio sam da je to najveći klub na svijetu – rekao je engleski napadač.

Rooneya su na ostanak nagovorili vlasnici, američka obitelj Glazer. Osobno su ga nazvali u četvrtak navečer te mu obećali da će postati najplaćeniji igrač svijeta. Prema pisanju Suna, nakon toga je Rooneya nazvao i Ferguson, te mu kazao da je vlasnicima rekao da će i on otići ne ispune li zahtjeve najboljeg klupskog napadača.

Za pojačanja 60 milijuna

Ferguson je pak dodao da Rooney nije ostao zbog novca, već zbog garancija da će vlasnici kluba u ljeto uložiti 60 milijuna funti u pojačanja. Uz to, još 20 milijuna funti planiraju dobiti prodajom Michaela Carricka i Wesa Browna.

Dio pak engleskih medija kalkulira da je sve to samo farsa, a da je Manchester tim novim ugovorom samo želio povećati odštetu svome napadaču. Naime, Rooneyu je ugovor istjecao na ljeto 2012. godine, pa mu je samim time i padala cijena koju bi United mogao dobiti za odštetu.

Novim mu je ugovorom sada povišena cijena. A samim time Manchester City, Chelsea, Real i ostali zainteresirani klubovi morat će potrošiti više novca budu li htjeli dovesti Rooneya. Sada pak svi željno očekuju da se Rooney oporavi od ozljede gležnja i za četiri tjedna vrati na teren.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?