TURSKA LIGA

Roberto Carlos tražio savjete od Prosinečkog

robert prosinečki
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
21.08.2013.
u 12:00

Slavni Brazilac novi je trener Sivasspora, a kod Žutog se raspitivao o snazi lige, najtežim gostovanjima, navijačima, sucima...

Nakon Slaven Bilića, i Robert Prosinečki startao je u prvenstvu Turske s pobjedom. Njegov je Kayserispor na svom travnjaku pobijedio Sivasspor 1:0.

– Bojao sam se Sivasspora, pokazalo se s pravom. Bilo je dijelova utakmice u kojima smo bili dobri, no najviše sam zadovoljan rezultatom. Osim Galatasaraya, koji smatram najboljom turskom momčadi bez konkurencije, mi moramo težiti tome da pobijedimo sve ostale suparnike na svom stadionu. Nedostajat će mi prvi napadač Bobo (zbog ozljede ga neće biti šest mjeseci, nap. a.), pa nije slučajno zabio 19 pogodaka u prvenstvu prošle sezone.

No, najbitnije je da moji igrači slijede moju ideju igre – rekao je Robert Prosinečki nakon utakmice.

A prije utakmice Žuti je razgovarao s trenerom Sivasspora, slavnim brazilskim nogometašem Robertom Carlosom, kojem je turski klub prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

– Roberto Carlos nije vodio momčad jer ima nekih problema s dobivanjem licencije – objasnio je Prosinečki.

No, dva bivša Realova igrača razgovarala su prije utakmice, a Carlos je ispitivao Prosinečkog kakva je snaga turske lige, gdje je publika najtemperamentnija, koja su gostovanja najteža, kako se sudi...

Iako Brazilac nije sjedio na klupi, može se reći da ga je Prosinečki u ovoj utakmici nadmudrio jer je taktiku i momčad Sivasspora za utakmicu protiv Kayserispora odabrao Roberto Carlos.

Žuti je sjajno krenuo u novu sezonu u kojoj je cilj Kayserispora izboriti mjesto koje vodi u neko od europskih natjecanja iduće sezone.

U subotu Prosinečkog očekuje dvoboj 2. kola protiv Kasimpase, a “hrvatski” dvoboj između Kayserispora i Bešiktaša na rasporedu je u 11. kolu, odnosno 10. studenoga. Naravno, ostanu li Prosinečki i Bilić dotad na klupama svojih klubova...

>> Vedran Runje: Bilić ne zna da je ušao u cirkus

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije