POSLJEDNJE ZBOGOM

Robert prije smrti napisao poruku prijatelju: Dolazim

posušje
Pero Crnogorac
28.10.2012.
u 10:30

Malo tko pamti tako veliki pogreb u ovom kraju koji je duboko dirnuo sve koji su došli na posljednji oproštaj od Roberta Lončara

 

Na Rakića groblju u posuškim Vinjanima jučer je obavljen pokop poginulog 15-godišnjaka Roberta Lončara koji je stradao u prometnoj nesreći tek kilometar dalje od mjesnog groblja. Kišilo je u maglovitom popodnevu, a lile su i suze više tisuća rodbine, prijatelja, školskih kolega, župljana iz Vinjana, Vira, Posušja i još dalje. Malo tko pamti tako veliki pogreb u tom kraju koji je duboko ganuo sve koji su došli na posljednji oproštaj izraziti sućut roditeljima i rodbini. Posebice su došli mladi, njegovi kolege i kolegice srednjoškolci te prijatelji. Župnik don Joko Blažević predvodio je svetu misu s molitvom za pokojnika uz koncelebraciju fra Marija. - Oprosti mu, ako je imao grijeha, a molitva je dar svih nas. Bog daje nade s visine. Dragi naš Roberte, bio si smiješak naših Vinjana, izrekao je, među ostalim, župnik don Joko. Od mladog Robe koji je bio prepun života i radosti, oprostili su se njegovi kolege i kolegice iz prvog razreda posuške Srednje strukovne škole. U ime svih u razredu prigodnim oproštajem obratio se Tomislav Biško. Potom je u ime prijatelja i znanaca govorio i Karlo Lončar koji je jedva izgovorio riječi hvale. Njegov školski prijatelj Kristijan, doznali smo prije pogreba, dobio je SMS poruku tek oko sat prije strašne tragedije. Upisao je riječi: Kristi, dolazim pa ćemo se malo zabaviti. Na žalost, to se nije dogodilo.

 

Na Rakića groblju u posuškim Vinjanima jučer je obavljen pokop poginulog 15-godišnjaka Roberta Lončara koji je stradao u prometnoj nesreći tek kilometar dalje od mjesnog groblja. Kišilo je u maglovitom popodnevu, a lile su i suze više tisuća rodbine, prijatelja, školskih kolega, župljana iz Vinjana, Vira, Posušja i još dalje. Malo tko pamti tako veliki pogreb u tom kraju koji je duboko ganuo sve koji su došli na posljednji oproštaj izraziti sućut roditeljima i rodbini. Posebice su došli mladi, njegovi kolege i kolegice srednjoškolci te prijatelji.

Župnik don Joko Blažević predvodio je svetu misu s molitvom za pokojnika uz koncelebraciju fra Marija. - Oprosti mu, ako je imao grijeha, a molitva je dar svih nas. Bog daje nade s visine. Dragi naš Roberte, bio si smiješak naših Vinjana, izrekao je, među ostalim, župnik don Joko. Od mladog Robe koji je bio prepun života i radosti, oprostili su se njegovi kolege i kolegice iz prvog razreda posuške Srednje strukovne škole. U ime svih u razredu prigodnim oproštajem obratio se Tomislav Biško. Potom je u ime prijatelja i znanaca govorio i Karlo Lončar koji je jedva izgovorio riječi hvale.

Njegov školski prijatelj Kristijan, doznali smo prije pogreba, dobio je SMS poruku tek oko sat prije strašne tragedije. Upisao je riječi: Kristi, dolazim pa ćemo se malo zabaviti. Na žalost, to se nije dogodilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije