ČOVIĆ - SORENSEN

Rješenje HDZ-a BiH i SDA ne znači podjelu

covic
28.09.2013.
u 18:33

Čović je tijekom sastanka u Mostaru informirao Sorensena da je postignut napredak u razgovorima sa predstavnicima SDA o rješavanju pitanja "Sejdić – Finci".

 

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prenio je danas specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu stav da velika većina u BiH može prihvatiti ideje SDA i HDZ-a o provođenju odluke \"Sejdić-Finci\", te da se nada da će do sastanka u Bruxellesu 1. listopada finese biti dogovorene.

Čović je tijekom sastanka u Mostaru informirao Sorensena da je postignut napredak u razgovorima sa predstavnicima SDA o rješavanju pitanja \"Sejdić – Finci\". 

- Nije dovoljno reći da smo se o nečemu suglasili. Za to treba djelovanje među svim parlamentarnim strankama u Federaciji BiH, jer iz Republike Srpska imam potporu ako se dogovorimo o izravnom izboru\", rekao je Čović. 

Lider HDZ-a je istakao da je takva podrška potrebna i u Federaciji BiH. - Ne želimo nikoga bilo kojim rješenjem isprovocirati, već pridobiti partnere, jer provođenje ove odluke zahtijeva intervencije i u Domu naroda, za šta su potrebne intervencije u Ustavu BiH i FBiH, te u Izbornom zakonu BiH. Mislim da velika većina može prihvatiti naše ideje - ocijenio je Čović. 

On je odbacio ocjene da rješenje SDA i HDZ-a znači podjelu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?