PORUKA BRANITELJA

Revizorski tim nije legalan i nećemo mu dopustiti da djeluje

Široki brijeg
VL FOTO
21.08.2011.
u 12:18

Već treći revizorski tim dolazi u Široki Brijeg i ukida statuse bivšim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane

Nezadovoljstvo braniteljske populacije u ZHŽ-u sve je veće. Nakon što su prije dva dana fizički zapriječili ulaz u zgradu Ureda obrane u Širokom Brijegu, kada ih se skupilo dvjestotinjak, jučer je njihov broj bio znatno veći.

Došli iz svih općina

Na svojevrstan prosvjed, zbog nezakonitog izvođenja iz stečenih prava, pristigli su branitelji iz svih općina županije. Razgovore s njima obavili su i županijski ministar za branitelje Mladen Begić, načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević. Braniteljska populacija kroz sve udruge proistekle iz Domovinskog rata složna je zaustaviti masovno obespravljivanje i diskriminiranje pripadnika HVO-a. Kako su istaknuli u svom priopćenju, neće dopustiti nikakvo djelovanje revizorskom timu koji nije legalan i koji nije izabran sukladno Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz braniteljsko-invalidske zaštite. - Ne samo da nećemo dopustiti njihovo nezakonito djelovanje nego ćemo tražiti i sankcioniranje članova revizorskog tima br.3, kao i onih koji su im davali naloge za rad, ističe se u priopćenju. Braniteljska populacija oštro osuđuje i izostanak reakcije nelegalnog predsjednika Federacije Živka Budimira i također nelegalnog federalnog ministra branitelja Zukana Heleza. Oni su sustavno ignorirali sve dopise upućene od Ministarstva branitelja ZHŽ-a i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a, zajednica podružnica ZHŽ vezanih uz rad revizorskih timova, naveli su u svom priopćenju pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a ZHŽ-a.

Zaštita prava

Braniteljske udruge složne su u zaštiti prava svojih pripadnika koji su na legalan način stekli prava iz braniteljsko-invalidske zaštite. Stoga traže ne samo ukidanje provođenja kontrole zakonitosti nego i revizije i sve branitelje vratiti u stečena prava iz kojih su nezakonito izvedeni. Braniteljska populacija svih udruga obvezuje sve pomoćnike općinskih načelnika službi za pitanje branitelja, šefove grupa i odsjeka Federalnog ministarstva smještenih na području Zapadnohercegovačke županije da izvijeste braniteljske udruge na tom području o bilo kakvim događanjima i promjenama u njihovim uredima.

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
15:05 21.08.2011.

a oni samo oce rec da mi nismo ratovali nego samo oni i kao sto je pisalo ******* 12 miliona zeleni,od moguci 2 miliona ukupnog stanovnistva, se borilo protiv krscanstva.i posli izgubljene bitke sad nas dobivaju za stolom a dokle ce to ne zavisi od nas nego od toga koliko to prikazujemo stranim sluzbama.......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?