ZAHTJEV

Revizorske timove u Federaciji raspustiti

zhz
VL FOTO
25.08.2011.
u 10:25

Iz ZHŽ-a traže ukidanje svih revizorskih timova u Federaciji BiH

Vlada Zapadnohercegovačke županije pod presjedanjem Zdenka Ćosića održala je u Širokom Brijegu izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj se govorilo o braniteljskoj populaciji u svjetlu najnovijih događanja oko korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite. Uz članove Vlade, predstavnike županijske i federalne zakonodavne vlasti, te predstavnike brojnih udruga i ratnih zapovjednika, doneseni su zaključci koji će biti proslijeđeni nadležnim institucijama.

Nezakonit rad

U njima se, između ostalog, ističe kako se zbog nezakonitog rada na terenu traži žurno raspuštanje svih revizorskih timova i zaustavljanje revizije u cijeloj Federaciji. Osim toga, od nadležnih institucija traži se preispitivanje ustavnosti Zakona o provođenju kontrole zakonitosti prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, kao i Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje. Na sjednici koja je trajala više od dva sata, a na kojoj nije bilo bitnih nesuglasica, doneseni su i zaključci koji će biti upućeni Glavnom vijeću i Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora. - Tražimo žurno zasjedanje Glavnog vijeća i Predsjedništva HNS-a o temi provođenja Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite i Zakona o osnivanju instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, istaknuto je u priopćenju koje su zajednički potpisali predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Neviđeno nasilje

Ministar hrvatskih branitelja ZHŽ-a Mladen Begić istaknuo je kako se nad hrvatskim braniteljima i cijelim HVO-om vrši neviđeno pravno nasilje, ponovivši kako se cijeli postupak provodi na nezakonit način. Kako teče revizija na prostorima FBiH, govorio je tajnik u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja. Prema onome što je Lončar kazao, navodeći broj izvedenih iz prava po pojedinim županijama, razvidno je da se revizija ne provodi na pravičan način. Ratni zapovjednici Josip Duspara, Jozo Miličević, predsjednik županijske Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Mario Tica složni su da se sve odvija na nezakonit način, a Duspara je pravim istinskim braniteljima poručio kako mogu biti potpuno mirni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?