MOSTAR

Revizori došli bez potrebnih suglasnosti, slijede tužbe

omer bašić
Braco Selimović
11.04.2012.
u 09:11

Revizorski tim prekršio niz odredbi. Sačinjena službena zabilješka, najavljene tužbe

Članovi revizijskog tima iz Sarajeva jučer su po naredbi Zukana Heleza boravili u Mostaru gdje su trebali raditi na predmetima umirovljenih vojnika, bivših pripadnika Oružanih snaga BiH. Ipak, prije nego što su krenuli s revizijom predstavnici Ministarstva branitelja HNŽ-a i HVIDRA-e su zatražili da se utvrdi zakonitost rada revizora. Kako se i očekivalo, utvrđeno je niz nepravilnosti.

Prekršene odredbe

- Pravnik iz Ministarstva branitelja HNŽ-a je utvrdio kako ovaj tim nema suglasnost Koordinacije za rad revizijskih timova, kako jedan član revizijskog tima uopće nema zakonske uvjete da obavlja ovaj posao. Utvrđeno je još nekoliko nepravilnosti i kršenja propisa koji se odnose na rad revizijskih timova. Nakon toga je zajednički zaključeno kako nema uvjeta da se proces nastavi, rekli su nam naši sugovornici. Nakon što je utvrđeno niz nepravilnosti sačinjena je službena zabilješka koja će biti upućena ministru za pitanja branitelja u HNŽ-u Marinku Petriću. - Ministar Petrić će službenu zabilješku uputiti federalnom ministru za pitanja branitelja Zukanu Helezu, kao i predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru. Na osnovi te službene zabilješke Koordinacija udruga proistekli iz Domovinskog rata će podnijeti tužbe nadležnom sudu jer je ovo samo još jedan dokaz kako se revizija vrši nezakonito, naglasili su naši sugovornici. Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata su poručili kako će tužbe ići protiv ljudi koji su odgovorni za još jedan fijasko revizije Zukana Heleza u Mostaru. - Valjda je nakon jučerašnjeg događaja jasno kako se revizija provodi na nezakonit način, a propise ne poštuju upravo oni koji su donosili te propise. Nad Hrvatima se vrši pravno nasilje i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da prekinemo ovo, poručili su naši sugovornici.

Zaštita policije

Iako su oni koji upravljaju cijelim procesom revizije jučer očekivali nerede u Mostaru zbog dolaska revizijskog tima, niti jedan incident nije zabilježen. Policija je štitila članove revizijskog tima, a bivši hrvatski branitelji i bivši pripadnici Oružanih snaga BiH su pokazali kako ne žele izazivati sukobe i nerede nego samo traže da se zakonske odredbe dosljedno provode i u njihovom slučaju.

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
10:43 11.04.2012.

Nista se desiti nece jer; -su udruge razjedinjenje -su precjednici lazni invalidi -su politicari financijeri udruga -su komisije korumpirane ...i tako dalje i tome slicno! Kad su svi protiv Vas to znači ili da ste apsolutno u krivu ili apsolutnopsolutno u pravu. Guinon

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?