POTVRĐENO

Republika Srpska provodi popis stanovnika u listopadu 2011.

popis
VL FOTO
03.05.2011.
u 10:58

Za listopadski popis stanovništva Republika Srpska morat će osigurati više od 18 milijuna maraka.

Popis stanovništva u Republici Srpskoj bit će održan u listopadu ove godine usprkos brojnim bošnjačkim opstrukcijama - potvrdila je ekskluzivno za Srnu ravnateljica Zavoda za statistiku Republike Srpske dr. Radmila Čičković. Ona je naglasila da su pripreme za taj veliki i izuzetno značajan posao već počele i da će Republički zavod za statistiku već u lipnju ove godine organizirati probni popis stanovništva kako bi na onom pravom popisu u listopadu sve besprijekorno funkcioniralo.

“Da Bošnjaci nisu stalno pravili opstrukcije o popisu stanovništva, sve pripreme za taj veliki posao mogli smo lagano završiti iako su kratki rokovi. Ovako smo sada prinuđeni u Republičkom zavodu za statistiku raditi i po 20 sati dnevno da bismo sve to stigli pripremiti i organizirati. Ali uspjet ćemo”, rekla je Radmila Čičković.

Prema nekim preliminarnim podacima, za provedbu ovogodišnjeg popisa stanovništva u Republici Srpskoj Zavod za statistiku morat će angažirati više od osam tisuća popisivača i tisuću instruktora.

Za listopadski popis stanovništva Republika Srpska morat će osigurati više od 18 milijuna maraka.

Također, bit će ovo prilika da se i Zavod za statistiku Republike Srpske opremi najsuvremenijim tehničkim pomagalima - da ne bi, kao do sada, u tome zaostajao za Europom i svijetom.

Osim djelatnika Zavoda za statistiku Republike Srpske, u pripreme ovogodišnjeg popisa u Republici Srpskoj uključena je i Republička geodetska uprava i lokalne 
zajednice.

Komentara 2

KI
kitikat
11:07 03.05.2011.

da,brojanje ce biti u listopadu,no,rezultate brojanja oni vec sada imaju,lazljivci i falsifikatori,eh,ko vas ne zna.....

Avatar ivek
ivek
08:01 04.05.2011.

ja ne razumim hrvate iz bosne.. umisto da se bore da sruse republiku srbsku i da povrate hrvacku posavinu i banjaluku.. hrvati se digli protiv sebe... mogu izgubi i ono sta imaju... uvik treiba ici sa jacim a ne sa slabicem.--- kada dodje gusto sabic popusti nabrzinu..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?