Tomislavgrad

Realizacija projekata infrastrukture

Tomislavgrad
28.06.2013.
u 09:25

Izgradnja Kanalizacijskoga sustava “teška” je oko 1,033.000 konvertibilnih maraka, a stalni nadzor 9828 KM

Potpisivanje ugovora za izgradnju kanalizacije u Tomislavgradu u Ulici Mijata Tomića, kao i ugovora za pružanje usluga stalnog nadzora nad izvođenjem tih radova, u zgradu općine Tomislavgrad doveli su, osim aktivnih sudionika, i predstavnike Fonda za zaštitu okoliša FBiH, ali i medije. Izgradnja kanalizacije “teška” je oko 1,033.000 KM, a nadzor 9828 KM.

Izgradnja kanalizacije


Tomislavgradski načelnik Ivan Vukadin ugovore je potpisao s predstavnikom izvođača Vladom Bandićem u ime tvrtke “Putovi“ d.o.o. Grude, dok je na ugovor za pružanje stalnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji kanalizacije svoj potpis u ime tvrtke “Moj dom” iz Tomislavgrada stavio Emir Pranjić. Planirano razdoblje provedbe ovoga ugovora je šest mjeseci od datuma početka radova, a sve to svojom je nazočnošću, ali i financijskim sredstvima “podebljao” direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH Safet Harbinja. Naime, spomenuti projekt federalni Fond sufinancira iznosom od 400.000 KM. Ovom prigodom Harbinja je pohvalio općinsku upravu i istaknuo kako je to jedna od rijetkih općina koja uspješno i bez ikakvih “repova” realizira veći broj infrastrukturnih projekata, te da i njemu osobno, a i Fondu predstavlja pravo zadovoljstvo surađivati u realizaciji istih. Nakon tog protokolarnog dijela, svi nazočni posjetili su gradilište dijela kanalizacijske mreže u Tomislavgradu (uz potok Tabašnicu) koji je bio gotovo otvorena septička jama u srcu grada.

Financijska sredstva

Radove na Tabašnici, projektu vrijednom oko 310.000 KM, već desetak dana izvodi građevinska tvrtka Čajuša d.o.o. Kupres. I taj je projekt sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH, i to iznosom od 200.000 KM, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ izdvojilo je 100.000, a na strani općine Tomislavgrad je blizu 10.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?