Čelništvo HDZ-a BiH

Raspušteni Vitez, Kreševo, Odžak i Zenica

Izbori
31.10.2012.
u 09:20

Prvi put sami priznali loše rezultate na izborima

Kako se i najavljivalo, HDZ BiH je razriješio četiri općinska stranačka odbora koji su ostvarili loše rezultate na posljednjim lokalnim izborima u BiH. Radi se o općinskim organizacijama stranke u Vitezu, Kreševu, Zenici i Odžaku, čije je ostavke predsjedništvo stranke jednoglasno podržalo. U dvije općine središnje Bosne HDZ je izgubio načelničke pozicije od SDA, odnosno Narodne stranke Radom za boljitak, prije svega zbog podjela između dva HDZ-a i osobnih stranačkih promašaja.

Nove mjere

Uskoro će se u ovim organizacijama održati unutarstranački izbori. Predsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, te četiri dopredsjednika HDZ-a BiH u svojoj će koordinaciji žurno pronaći način provedbe unutarstranačkih izbora u izravnom kontaktu s općinskim i županijskim strukturama. Ostale općinske organizacije stranke koje su podbacile na lokalnim izborima bit će izravni prioritet, te će vodstvo HDZ-a BiH u sljedećih 15 dana posjetiti ta područja gdje će se u neposrednom kontaktu analizirati aktualno stanje. Unutarstranački izbori bit će provedeni u najkraćem mogućem roku, a cilj je izbjeći “ove ili one opcije”. Stranačko vodstvo je inače izrazilo zadovoljstvo rezultatima izbora i broja glasova koje su dobili na lokalnim izborima. HDZ BiH je na posljednjim lokalnim izborima u BiH, bez Grada Mostara osvojio 98.877 glasova, a također treba istaknuti kako je HDZ BiH osvojio više od 60 posto hrvatskih glasova u BiH.

Stranačke sjednice

Matematički, to je 262 mandata, bez grada Mostara – 249 mandata samostalno te 13 mandata u koaliciji, i to u 66 općina diljem BiH. Valja reći da će se sjednica Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH održati sredinom mjeseca. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izvijestio je stranačko vodstvo o pregovorima i rekonstrukciji vlasti u ovoj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 3

HO
Hoch03
10:32 31.10.2012.

Ako Karamarko ostane na vrhu HDZ-a bit ce jos gore. . On je tu da unisti HDZ, pokloni se i ode.

BU
Buranglez
16:34 31.10.2012.

zanimljiv komentar Hoch03

IK
Ilija Kobac
17:37 31.10.2012.

"Centralni komitet" u akciji!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?