ODLUKA SUDA

Rasim Delić i službeno proglašen ratnim zločincem

delic
Sarajevo-x.com
30.06.2010.
u 12:35

Delić je u rujnu 2008. godine proglašen krivim jer nije poduzeo “nužne i razumne mjere” da spriječi ili kazni zločine koje su u srpnju i kolovozu1995. počinili njegovi potčinjeni u logoru Kamenica u blizini Zavidovića

Žalbeno vijeće Suda u Haagu je obustavilo žalbeni postupak u slučaju Rasima Delića, bivšeg zapovjednika Glavnog stožera Armije Republike BiH, koji je umro 16. travnja 2010. godine. Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je donijelo odluku da prvostupanjska presuda, kojom je Rasim Delić osuđen na tri godine zatvora zbog zločina u srednjoj Bosni, bude konačna.

Delić je u rujnu 2008. godine proglašen krivim jer nije poduzeo “nužne i razumne mjere” da spriječi ili kazni zločine koje su u srpnju i kolovozu1995. počinili njegovi potčinjeni u logoru Kamenica u blizini Zavidovića. Obje strane su se žalile na ovu presudu, te je u siječnju 2010. godine pred Žalbenim vijećem Suda Tužiteljstvo zatražilo da Delić bude osuđen na sedam godina, dok je Obrana tražila da bude oslobođen.

Nakon smrti Rasima Delića, 16. travnja 2010. godine, Obrana je u ime njegovog sina zatražila nastavak žalbenog postupka, te donošenje konačne presude. Žalbeno vijeće je odlučilo da pravila Suda isključuju mogućnost nastavka žalbenog postupka u slučaju kada je optuženi umro prije donošenja konačne presude, navodi se u odluci MKSJ-a.


 

Ključne riječi

Komentara 1

FY
Fuck you Mother Fucker
11:48 01.07.2010.

Ne, sluzbeno je obustavljen zalbeni postupak jer je Delic umro, a sud NIJE odlucio da potvrdi prvostupanjsku presudu, nego je PREKINUO ZALBENI POSTUPAK, RAZLOG DELIC UMRO. ZNACI cijeli slucaj TREBA DA je PONISTEN, JER ZALBENI POSTUPAK KOJI JE NORMALNA PROCEDURAA U JEDNOM SUDSKOM POSTUPKU NIJE DO KRAJA ZAVRSEN IZ RAZLOGA STO JE OPTUZENI UMRO, A NE ZATO DA JE SUD REKAO DA JE ZLOCINAC. Inace jeste razmisljali zaposliti malo pismenije novinare?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?