Ivan Rakitić

Rakitić: U Izrael idemo po pobjedu, bod nije dovoljan

'Ivan RAKITIC (10, Schalke 04) gegen Vedad IBISEVIC (19, 1899 Hoffenheim) Sinsheim, 10.09.2010, 1.Fussball Bundesliga, Saison 10/11, TSG 1899 Hoffenheim - FC Schalke 04, Foto: APF  Veroeffentlichung n
'APF/Pixsell'
27.09.2010.
u 09:35

- Najvažnije je da u klubu nije bilo panike ni nakon užasnog starta. Igrački smo se stabilizirali, a pozicija trenera Magatha nije ni bila uzdrmana.

Nakon lošeg starta, Schalke polako dolazi k sebi. U zadnje dvije utakmice nogometaši iz Gelsenkirchena osvojili su četiri boda (Freiburg 2:1, Borussia M. 2:2), no nakon subotnjeg domaćeg remija s Borussijom ipak nije bilo previše zadovoljstva.

Spašavali bod

– Ma kako bi i bilo, ljudi su nam dva puta prošli centar i zabili dva gola, imali smo posjed lopte čak 72 posto, a na kraju se moramo utješiti i tim bodom, jer je Borussia vodila 2:0 i izjednačili smo tek tri minute prije kraja – rekao nam je naš reprezentativac u Schalkeu Ivan Rakitić.

Više ste se, dakle, igrački stabilizirali nego rezultatski?

– Točno tako. Igrali smo protiv Borussije izvrsno, stvorili niz prilika, ali nismo dohvatili pobjedu. Međutim, navijači nisu bili nezadovoljni, vidjeli su naše golemo htijenje, pa smo bili nagrađeni pljeskom.

Bundesliga opet bilježi "divlje" rezultate, Mainz je, recimo, nezaustavljiv sa šest pobjeda za redom, u subotu je slavio i u Münchenu?

– Nitko to nije očekivao, to je golemo iznenađenje, najveće dosad. No, svi ti čudni rezultati samo govore da je Bundesliga silno izjednačena i svatko svakoga može pobijediti. Mainzu je sad krenulo, baš mu sve ide od ruke, pa je tako kreirao i subotnju senzaciju. Bit će zanimljivo, neizvjesnost se može opipati.

Može li Mainz izdržati u utrci za naslov?

– Teško... Dosadašnjim igrama zaslužio je čelnu poziciju, zaista je dobar, ali ne vjerujem da će izdržati do kraja. Prvenstvo je dugo, uletjet će i on u crno razdoblje.

Klub je stabilan

A Bayern?

– Kao i lani! Dugo spava i sad bi negdje trebalo uslijediti buđenje. Bavarce se nikad ne smije podcijeniti, niti otpisati. Kad mislite da su gotovi, bljesnu i ulete u čudesnu seriju pobjeda! I nama i njima treba malo više vremena da se posložimo i dohvatimo željeno – rekao je Rakitić i naglasio:

– Za Bayern ne znam, ali naglasit ću da je kod nas pozicija trenera Felixa Magatha neupitna, stolac mu nije bio uzdrman ni u jednom trenutku. Unatoč četiri startna poraza, nitko iz klupske uprave nije ni pomislio mijenjati trenera. I to dovoljno govori o veličini Schalkea i stabilnoj klupskoj politici, nikakve panike nije bilo.

U srijedu je Schalke domaćin Benfici u Ligi prvaka?

– Nakon poraza u Lyonu, želimo tri domaća boda. Benfica je jaka, ali vjerujem u pobjedu.

Bliži se i reprezentativno gostovanje u Tel Avivu, bi li vas, nakon remija s Grčkom, zadovoljio bod?

– Ne. Očekuje nas teška utakmica, ali u Izrael idemo po pobjedu. A sad, vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati. I Schalke je s Borussijom očekivao tri boda, ali na kraju smo u 87. minuti spasili i taj jedan bod.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije