Preuzimanje

Rajić: Ledo me ne zanima, okrenut sam lijekovima

\'16.11.2009., Zagreb - Tvrtka za proizvodnju generickih lijekova PharmaS u prosincu ce poceti graditi tvornicu u Popovaci, u Sisacko-moslavackoj zupaniji. Luka Rajic, vlasnik PharmaSa. Photo: Zarko B
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
09.12.2011.
u 09:00

U ovom smo trenutku usmjereni na razvoj farmaceutike i logistike i zbog toga nismo zainteresirani za ulaganje u Ledo – poručili su kratko iz Lura grupe.

Iako mu je Ledo svojedobno bio zapeo za oko i jedan je od rijetkih domaćih igrača koji bi si to ulaganje mogli priuštiti, Luka Rajić navodno više nije zainteresiran za preuzimanje u slučaju da Agrokor oglasi prodaju Leda.

– U ovom smo trenutku usmjereni na razvoj farmaceutike i logistike i zbog toga nismo zainteresirani za ulaganje u Ledo – poručili su nam kratko iz Lura grupe na naš upit nakon objava o tome da bi Rajić mogao biti jedan od potencijalnih kupaca Agrokorove tvrtke za proizvodnju sladoleda i smrznute hrane.

Da Ivica Todorić razmatra prodaju Leda, koncern je potvrdio prošlog tjedna objavom na Burzi. U objavi se navodi da Agrokor razmatra različite opcije vezano uz biznis sladoleda i smrznute hrane koje bi mogle uključivati i prodaju. Spekulira se da se cijena čitavog Agrokorova segmenta smrznute hrane, uključujući i regionalne centre u BiH te Srbiji, kreće oko 480 milijuna eura.

Među potencijalnim se kupcima spominju Nestle te Unilever, a mediji su se prisjetili da je Rajić krajem devedesetih bio zainteresiran za Ledo. Ako mu je sad za vjerovati, jer treba imati na umu da prodaja Leda još nije ni definirana te je daleko od službene faze kad se prikupljaju ponude, Rajić se oprostio od sladoleda i okrenuo lijekovima. Njegov PharmaS nakon tvornice u Popovači gradi novu tvornicu generičkih lijekova u Zrenjaninu, koja bi trebala proraditi sredinom iduće godine, a plan je osim hrvatskog osvojiti tržišta regije te dugoročno istočna tržišta, prvenstveno Rusije i bivših zemalja Sovjetskog Saveza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?