Čapljina

Radionica po EU standardima je velika investicija za Željeznice

Čapljina
07.03.2013.
u 10:13


Zaposleno 45 djelatnika, a ovisno o potrebi broj će se moći i povećavati

Predsjednik uprave Željeznica FBiH Neđad Osmanagić i načelnik Čapljine Smiljan Vidić, a u društvu predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslava Bevande, svečano su otvorili radionicu za popravak vlakova i drugih tračnih vozila u Čapljini.

Prva u BiH

To je prva radionica takve vrste u BiH i izgrađena je po svim standardima EU, pa se to ocjenjuje i kao jedna od najvećih investicija u novijoj povijesti željeznica u BiH. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 mil. KM, a radovi su počeli u studenom 2011. Radionica je površine oko 2500 m četvornih, a uz radni prostor tu su uredske prostorije, kuhinja i menza, svlačionice, sanitarni čvor... Izgrađen je i skladišni prostor površine 500 m četvornih. U prvom krugu zaposleno je 45 djelatnika, a ovisno o potrebi i poslovima taj će se broj moći i povećavati (kapacitet je 75 djelatnika). Uz Željeznice FBiH kao partner u projektu je i općina Čapljina koja je odradila onaj logistički dio tj. angažirane su njezine stručne službe te su izgrađene pristupne asfaltne ceste i uređen okoliš.

Uspješne Željeznice

- Ovih 45 radnih mjesta su nešto veoma vrijedno za cijelu BiH. Sve to poništava i najmanju mogućnost nekih loših konotacija i zaista sam počašćen da mogu nazočiti ovakvom jednom događaju. Neka Čapljina bude još ljepša, a Željeznice FBiH još uspješnije, kaže Bevanda.

- Ovo je velika i značajna investicija koja će, uvjeren sam, pokrenuti i nove slične projekte. Prije dvije godine smo u Čapljini otvorili i najljepši kolodvorski trg u regiji, a evo sada isto tako otvaramo i najmoderniju radionicu za popravak tračnih vozila u BiH. Nadam se kako će se nastaviti ova naša uspješna suradnja, istaknuo je Vidić. O važnosti ovog projekta te o drugim planovima Željeznica FBiH okupljenima je govorio i predsjednik uprave Željeznica FBiH Osmanagić. U glazbeno-zabavnome programu sudjelovali su širokobriješke mažoretkinje, folklorna skupina HKUD ‘ZORA’ Struge-Gorica i puhački orkestar HKUD-a ‘Seljačka sloga’ Trebižat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?