Boravak u kaznionici

Radimir Čačić u zatvoru je pristojan i ponizan

Radimir Čačić
Željko Lukunić/Pixsell
11.08.2013.
u 10:20

Iako je postajala bojazan da će Radimir Čačić na odsluženju zatvorske kazne stvarati probleme čini se da na njega boravak iza rešetaka utječe pozitivno.

Iako je postajala bojazan da će Radimir Čačić na odsluženju zatvorske kazne stvarati probleme svojim poznatim arogantnim ponašanjem i bahatošću, osobinama po kojima je taj član HNS-a poznat u javnosti, čini se da na njega boravak iza rešetaka utječe pozitivno.

Neslužbeno doznajemo kako je bivši potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar gospodarstva zauzdao ego pa se prema pravosudnim policajcima, ali i ostalim zatvorenicima u otvorenom kaznenom popravnom domu u Valturi kod Pule, u kojem se nalazi zadnjih mjesec dana, ponaša pristojno i uljudno. Discipliniran je, sluša što mu se govori te uredno ispunjava svoje obveze kao voditelj zatvorske knjižnice u kojoj mjesečno može zaraditi nekoliko stotina kuna.

Osuđen je, podsjetimo, na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće prije tri godine u Mađarskoj u kojoj je skrivio smrt Györgya Liptáka (60) i Imréné Antal (81). Nakon što odsluži polovicu kazne, dakle nakon 11 mjeseci, Čačić će moći izići na uvjetan otpust.

Iako je najavljivao odlazak iz političkog života ako ga osude, kada se to stvarno i dogodilo, promijenio je mišljenje pa priznao da ipak planira nastavak političke karijere.

>>Radimir Čačić radit će za nekoliko stotina kuna kao knjižničar

>>Čačić stigao u zatvor: Moći će raditi u kuhinji ili na poljima

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije