od 1. lipnja

Putin odobrio radikalni zakon koji zabranjuje pušenje u Rusiji

pušenje,cigareta,pušač,portal
Grgo Jelavić/PIXSELL
25.02.2013.
u 15:01

Prvi od tzv. antiduhanskih zakona bit će uveden 1. lipnja ove godine pod nazivom ''Naša zaštita građana'', a njime će se najprije zabraniti pušenje u ustanovama zatvorenog tipa poput državnih agencija

Ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio je zakon kojim će se postupno ukinuti pušenje na javnim mjestima u Rusiji, zabraniti reklamiranje cigareta te uvesti ograničenje na prodaju duhanskih proizvoda.

Prvi od tzv. antiduhanskih zakona bit će uveden 1. lipnja ove godine pod nazivom ''Naša zaštita građana'', a RT javlja da će se njime najprije zabraniti pušenje u ustanovama zatvorenog tipa poput državnih agencija, obrazovnim, medicinskim, sportskim i kulturnim institucijama te na svim ostalim radnim mjestima. Zabrana konzumiranja duhanskih proizvoda odnosit će se i na kolodvore, parkove te plaže, ali i stubišta u stambenim zgradama. Cigarete se neće smjeti otvoreno prikazivati ni kupcima u trgovinama, a od 1. lipnja 2014. država će regulirati i prikaz pušenja na televiziji i u kinu.

Zakon koji je dio ruskih obveza u sklopu antiduhanske kampanje koju provodi Svjetska zdravstvena organizacija podržao je i predsjednik Dmitrij Medvedev. Kritiziralo ga je samo ministarstvo za gospodarstvo i razvoj koje je napomenulo da bi on mogao ozbiljno naštetiti malim poduzećima.

>>Polaznici požeške škole, njih 53, na cigarete potrošili 8,8 mil. kn!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije