Otkrio novu teoriju

Putin: Napad kemijskim oružjem bila je vješto izvedena provokacija

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
19.09.2013.
u 16:25

- Uzeli su stare projektile proizvedene u sovjetskoj eri, koji se već godinama ne koriste u sirijskoj vojsci. Najvažnije je bilo da na njima piše 'proizvedeno u SSSR-u" - kazao je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je kazao kako Rusija ima razloga vjerovati da je napad kemijskim oružjem u predgrađu Damaska u kolovozu bila vješta i pametna provokacija, piše RT.

- Imamo razloga vjerovati da je to bila provokacija. Naravno, bila je vješto i pametno izvedena, ali u isto vrijeme i primitivna u vezi tehničke izvedbe. Uzeli su stare projektile proizvedene u sovjetskoj eri, koji se već godinama ne koriste u sirijskoj vojsci. Najvažnije je bilo da na njima piše 'proizvedeno u SSSR-u" - kazao je Putin na forumu Valdai.

Ruski ministar obrane Sergej Shoigu je kazao kako je ta država spreman pomoći u uništavanju sirijskog kemijskog oružja, ako se međunarodna zajednica s time složi. - Rusija će naravno, ako ju se za to ovlasti, sudjelovati u prijevozu i uništavanju takvog oružja - kazao je Shoigu te je dodao kako Rusija ima adekvatna postrojenja za uništavanje takvog oružja, pišu RIA Novosti.

>>Ivan Ćorkalo: U Siriji su i 10-godišnjaci morali odrasti

>>Rat u Siriji: Plinske maske iz kućne radinosti

>>Assad: Predat ćemo oružje SAD-u ako može platiti milijardu dolara

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?