OTKRILI PLANOVE

Prvo Agrokomerc pa onda politika

abdic
VL FOTO
26.03.2012.
u 11:49

Čelnici DNZ-a otkrili planove Fikreta Abdića nakon njegovog povratka u BiH

Nakon što je u pulskom zatvoru odslužio kaznu od 10 godina, 9 mjeseci i dva dana, Fikret Abdić vratit će se u rodnu Veliku Kladušu čim mu se obnovi spaljena obiteljska kuća.

Obnova Agrokomerca

Ovakav plan ratnog predsjednika pokrajine Zapadna Bosna i bivšeg direktora jugoslavenskog prehrambenog giganta Agrokomerca u njegovo ime medijima su prenijeli čelnici Demokratske narodne zajednice (DNZ). Među Krajišnicima popularni Babo, prema tvrdnjama DNZ-ovaca, već je iz svoje druge obiteljske kuće u Opatiji počeo raditi na vraćanju stare poslovne slave Agrokomercu u kojem će se otvoriti na tisuće novih radnih mjesta. Predsjednik DNZ-a novinarima je rastumačio i plan na koji Fikret Abdić želi povratiti proizvodnju kroz poslijeratnu tranziciju u opljačkani Agrokomerc. S obzirom da 90 posto kapitala u nekadašnjem velikokladuškom prehrambenom divu nadzire FBiH, Fikret Abdić je još iz zatvora, u ime dioničara, Vladi Federacje uputio Prijedlog za preuzimanje i podizanje Agrokomerca uz određene anekse. Predsjednik DNZ-a Rifat Dolić tvrdi da će Fikret Abdić u vlasničku strukturu Agrokomerca ući na način da se u narednom razdoblju njegov prijedlog konkretizira i postigne Sporazum s Vladom FBiH o provedbi presude Doma za ljudska prava iz 2002. godine kojom je utvrđena privremena struktura vlasništva u Agrokomercu sa 53 prema 47 posto u korist dioničara. “Pokušat će se”, kaže Dolić “postići Sporazum o partnerskoj obnovi i podizanju Agrokomerca, jer je to nesumnjivo interes jednako dioničara Agrokomerca, građana i države”. Ukoliko ne dođe do realizacije Sporazuma, Fikret Abdić i dioničari će tvrdi on “aktivnije i sa više motiva nastaviti borbu za Agrokomerc pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu i pred domaćim sudovima”.

Povratak Babe u politiku

Najveće kontroverze među bošnjačke političke dužnosnike u zapadnoj Bosni, ali i u Sarajevu, unijela je vijest da se popularni Babo, planira ponovno politički angažirati. Po tvrdnjama deenzeovaca na popisu njegovih prioriteta nalazi se podizanje Agrokomerca i oživljavanje ekonomije, a o njegovom političkom angažmanu će zajedno odlučiti DNZ BiH i Fikret Abdić. “S obzirom na njegove prioritete obnovi i podizanju Agrokomerca, malo je vjerojatno da će se Fikret Abdić aktivno i intenzivno baviti politikom, ali je objektivno da, htio on to ili ne, neće moći ostati izvan dometa politike” poručuje predsjednik DNZ-a Rifat Dolić. Kako bi osujetili Babinu namjeru prijeti mu se novim optužnicama.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
12:20 26.03.2012.

nikad nitko nece bosanca skontati....uvijek uradi onosto od njega nitko ne ocekuje-pa zato im i jest ovako..

SE
sejtan
07:10 27.03.2012.

Bolesnik,niako da shvati da vise nije ni alternativa a ne rjesenje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?