IZI mobil

Prvi virtualni telekom operater ulazi na bh. tržište

IZI Mobil
14.06.2012.
u 10:26

IZI mobil će koristiti infrastrukturu postojećih telekom operatera, a za sada su ugovore potpisali s BH telecomom i M:tel-om

Liberalizacija tržišta mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini se nastavlja, što potvrđuje i dolazak prvog slovenskog i uopće regionalnog virtualnog operatera, IZI mobil-a na naše tržište. Korisnike u Bosni i Hercegovini za početak će pokušati privući promotivnom tarifom “izi svi me časte”. Prema riječima Metka Marinšek, direktorice IZI mobila Sarajevo, njihova ponuda je zamišljena kao proširenje postojeće ponude usluga mobilne telefonije i korisnicima u BiH pruža dodatnu mogućnost izbora. -Nakon sedam godina uspješnog rada u Sloveniji želimo našu viziju i pozitivnu tradiciju prenijeti i na tržište BiH. U Sloveniji nudimo kvalitetne, jednostavne i transparentne usluge po povoljnim cijenama i takav princip ponude prenosimo i u BiH. Zalažemo se za tržište jednakih mogućnosti i konkurentnosti, jer time se povećavaju izbori i zadovoljstvo krajnjih korisnika, kaže Marinšek.

IZI mobil prvi je neovisni registrirani ponuđač usluga mobilne telefonije na tržištu BiH i kako ističu u kompaniji, djeluje sukladno regulativama koje propisuje Regulacijska agencija za komunikacije BiH.

Ovaj operater u Sloveniji djeluje od 2005. godine i prvi je mobilni operater koji je tržištu Slovenije ponudio ekskluzivne pre-paid usluge. Budući je riječ o virtualnom operateru, IZI mobil će koristiti infrastrukturu postojećih telekom operatera, a za sada su ugovore potpisali s BH telecomom i M:tel-om. Kako ističe Marinšek, svojim poslovanjem neće ugrožavati mrežne mobilne operatere. Naprotiv, tvrdi kako će od njihovog dolaska na tržište BiH profitirati svi – od korisnika do mrežnih operatera. -Virtualni operateri podižu kvalitetu i obim prometa i tako smanjuju i troškove mrežnih operatera. Sigurni smo da će naš ulazak unaprijediti bh. tržište. Izvjesno je da neće negativno utjecati na rentabilnost mrežnih operatera. Želimo oplemeniti tržište i povećati konkurentnost, pojašnjava Marinšek. Ciljna skupina IZI mobila su prvenstveno bh. građani koji često putuju u Sloveniju, kao i populacija od oko 70.000 ljudi u Sloveniji koji su podrijetlom ili na druge načine povezani s BiH. Njihovi troškovi mobilne telefonije značajno se smanjuju korištenjem usluga ovog virtualnog operatera za očekivati je da će ulazak IZI mobila na bh. tržište zaintrigirati i druge virtualne opetatere, iako je BiH relativno malo i s gledišta mobilne industrije nedovoljno razvijeno. No, zbog brojne iseljeničke populacije može biti zanimljivo ovakvoj vrsti operatera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?