Nevjerojatna snimka

Prvi put pred kamerom: Brazilsko pleme odsječeno od svijeta

Frederik  Reinfeldt
Foto: AFP
1/2
15.08.2013.
u 13:53

Pleme je prvi puta evidentirano 1999., a otada je stvoren rezervat u državi Mato Grosso gdje pleme živi, ali su suočeni sa svakodnevnim prijetnjama drvosječa i poljoprivrednika.

Objavljen je video na YouTubeu koji prikazuje pleme domorodaca Kawahiva koji žive u brazilskoj prašumi i koje je dosad živjelo u potpunosti izolirano od ostatka svijeta. Snimka prikazuje nekoliko domorodaca koji goli šeću Amazonskom prašumom s kopljima i strijelama. Jedna žena s djetetom je pobjegla kada je ugledala snimatelje s kamerama. 

Pleme je prvi puta evidentirano 1999., a otada je stvoren rezervat u državi Mato Grosso gdje pleme živi, ali su suočeni sa svakodnevbnim prijetnjama drvosječa i poljoprivrednika, piše Huffington Post. Video je 2011. snimila skupina istraživača, a u javnost je pušten tek u srijedu.

Jezik koji možete čuti na snimci je jezik Tupi-Kawahiva koji je uobičajen za nekoliko plemena na ovom području, a lingvisti sa sveučilišta Brasilia tvrde kako pripadnici plemena razgovaraju o lovu, a žena je u jednom trenutku poviknula "tapui" što bi u prijevodu značilo "neprijatelj".

>>Izolirano bi pleme kontakt s ljudima mogao stajati života

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije