SURADNJA

Prva zajednička sjednica Vlade RH i BiH bit će u Splitu

kosor
Davor Puklavec/Pixsell
18.06.2010.
u 09:37

Ovi sjednicu su u maju ove godine dogovorili hrvatska premijerka Jadranka Kosor i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić

Zajednička sjednica Vlade RH i Vijeće ministara BiH bit će održana u ponedjeljak u Splitu (Vila Dalmacija) s ciljem unapređenja bilateralnih odnosa i intenziviranja saradnje u regionu. Na sjednici, koju su dogovorili hrvatska premijerka Jadranka Kosor i Nikola Špirić, bit će razmatrana pitanja saradnje u oblasti evroatlantskih integracija; prekogranične saradnje u kontekstu unutrašnjih poslova i pravde, saobraćajnog povezivanja i zaštite životne sredine; kao i intenziviranje saradnje u oblasti privrede, imovinsko - pravnih odnosa, poljoprivrede, trgovine, nauke i obrazovanja.

Planirano je potpisivanje Sporazuma o suradnji na području informacijskog društva i elektronskih komunikacija i Memoranduma o razumijevanju na području unapređivanja trgovinske saradnje između Ministarstva gospodarstva RH i Ministarstva spoljne trgovine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?