Vratio se Babo

Provjerili su nas na granici, tako je kad mi lopovi ulazimo

Babo
13.09.2012.
u 09:48

Abdić je poručio kako je došao da bi razgovarao s dioničarima i ostalima bez kojih ne bi bilo Agrokomerca. Dočekalo ga je oko 2000 ljudi

Unatoč poruci iz političkih krugova u Bosni i Hercegovini da je dolazak Fikreta Abdića na tlo države u kojoj je počinio ratni zločin, zbog kojeg je u zatvoru u Hrvatskoj proveo gotovo jedanaest godina, sigurnosni rizik, Babo je odlučio “otići kući”. Povod Babina dolaska je sjednica Izvršnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca, navodi u pozivu odaslanom medijima predsjednik Izvršnog odbora Udruženja Husein Murtić.

Tema Agrokomerc

– Osjećam se odlično. Nakon 17 godina i 34 dana ponovno sam ovdje kako bih se sastao s dioničarima i ostalima bez kojih ne bi bilo Agrokomerca. Na granici nije bilo problema, samo provjera. Kad mi lopovi ulazimo, moraju biti provjere – rekao je Abdić nakon dolaska u Veliku Kladušu, gdje ga je dočekalo 2000 ljudi. Na Facebook stranici podrške Fikretu Abdiću najavljeno je da će se na istom mjestu u isto vrijeme kad i sjednica održati i prvi predizborni skup Edina Behrića, neovisnog kandidata za načelnika općine Velika Kladuša, te da će na tom skupu gostovati i Babo pa se njegov dolazak zapravo može protumačiti i kao pokušaj povratka na političku scenu.

Mlade snage

Naime, u listopadu su lokalni izbori, a Demokratska narodna zajednica, koju je Abdić osnovao i iz čijih redova njegova kći Elvira i jest zastupnica u Domu naroda, za kandidata na mjestu općinskog načelnika podržala je Admila Mulalića, koji je na toj funkciji već dva mandata. No, Mulalić očito više nije u milosti Abdića i njegovih pristaša koji na tom mjestu žele vidjeti mlade snage. Prije dolaska u BiH Abdić je na Županijskom sudu u Rijeci dobio dozvolu za prijelaz granice. Morao je to učiniti jer se od ožujka ove godine nalazi na uvjetnom otpustu pa bi bez dozvole mogao biti vraćen u zatvor. Još dok je bio na izdržavanju kazne, za koju Abdić i njegovi istomišljenici tvrde da je rezultat političke kuhinje, a ne činjenica, Babo se pripremao za preuzimanje Agrokomerca. Zadnjih mjeseci mediji su radili brojne ankete kako bi provjerili raspoloženje ljudi u ovom dijelu BiH kada se govori o povratku Fikreta Abdića. Dok se jedni izrazito protive tome zbog ratne prošlosti i osude za ratni zločin, drugi smatraju kako je Abdić nevin, te kako jedino on može ovaj dio BiH izvući iz ekonomske krize. Treći su poručili kako se uopće ne žele baviti ovom temom jer smatraju da imaju važnijih problema u životu. Jučer se ipak pokazalo kako Abdić ima još dosta istomišljenika u Cazinskom kraju, te kako nije nemoguć njegov povratak u politički i gospodarski život BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?