ZLOČIN U VITEZU

Proveo mladu kroz selo pa ga pronašli ubijenog

vitez
Srećko Stipović
24.11.2012.
u 09:53

Uzalud zvali FMUP upomoć Obitelj vjeruje da bi Franjo još bio živ da su reagirali

Franjo Lovrić (36), ranije umirovljen u Švicarskoj zbog bolesti, ostatak života mislio je provesti u rodnoj kući svoga oca Joze koji je također mirovinu zaradio u inozemstvu. No, nije mu bilo suđeno. Prije pet dana upoznao je u Vitezu konobaricu Lorelu Šebek (21) iz Omiša i ponudio joj brak. Lijepa Lorela je pristala biti s Franjom, ali izgleda zbog novca jer je imao veliku mirovinu iz Švicarske. Pristala je čak i s njim prošetati kroz selo da se Franjo može pohvaliti kako se ponovno oženio, jer iza sebe je imao jedan propali brak.

“Ja se oženio!”

Njegov bratić Nikola Lovrić priča kako je Franjo došao s Lorelom u njihovu kuću da kaže da se oženio. -Prije tri večeri došao je s Lorelom i kaže Niđo ja se oženio. Gleda moja žena Finka u Franju pa u onu djevojku pa je pita. “Jel ti Franjo rekao da iza sebe ima jedan brak, da ima dijete, da se još nije ni razveo. Da je bolestan”. Pokušala se staviti u ulogu majke kako bi upozorila Lorelu. No njoj to nije smetalo, a ni njemu. Smijali su se i nakon kave otišli dalje”, govori nam Nikola dok sjedimo u seoskoj kavani gdje je Lorela jučer oko 15 sati svratila popila dva konjaka i sva uzrujana tražila tko će je odvesti do Viteza. Zvala je taxi. “novac nije problem govorila je” samo da stigne u Vitez, govore nam stalni gosti jedine kavane u selu.

Anđela i Slavko Franjić brinuli su o Franji kao dobri susjedi. Jednom riječju bili su njegovi skrbnici, pripremali mu hranu i ostalo. Slavko Franjić je umirovljen kao policajac i bilo mu je sumnjivo kada se Lorela pojavila u Franjin život.

-Posumnjao sam da tu nisu čista posla. Zvao sam čak i Federalni MUP kako bi ih upozorio da se radi o organiziranom kriminalu. Da su na vrijeme intervenirali Franjo bi bio živ, a Lorela iza rešetaka. Međutim, policija je došla tek na moj poziv kad sam vidio da je Franjo ubijen.
-Prekjučer oko 13 sati sjedila sam s Franjom i njegovom ženom Lorelom i pila kavu. Dakle, bio je živ. Jutros kada sam krenula na posao, vidjela sam da su balkonska vrata otvorena.
Znam da ih Franjo nikada ne otvara jer nije podnosio zimu. Kažem Slavku da bi trebao provjeriti što je s Franjom. Zvali smo desetak puta, ali na mobitel se nije javljao. Mislimo, sa ženom je. Zajedno smo ja i Slavko otišli do kuće. Vrata su bila zaključana, a balkon otvoren. Slavko je našao ljestve i kada se popeo vidio je da je ubijen”, govori nam Slavkova supruga Anđa Franjić.

Slavko dodaje: ”Ležao je do balkonskih vrata na boku, sav u krvi. Ubodne rane najvjerojatnije od noža bile su vidljive na leđima. Što smo mogli? Pozvali policiju i čekali hitnu pomoć.

Makro u Sarajevu

Vitezom kruže priče da je Lorela imala svoga makroa u Sarajevu gdje je radila i provela godinu dana. Da je u Vitez došla po nagovoru kako bi “lovila” samce s velikim novcima i mirovinama. Čak se predstavljala kao tajna agentica i pokazivala iskaznice raznih obavještajnih agencija. Franjin šurjak Josip također nam je rekao kako je pokojni Franjo dolazio i kod svoje sestre Dragane s Lorelom da bi je obavijestio kako se oženio. Pred obiteljskom kućom u kojoj je Franjo donedavno živio sam, jer su mu roditelji u Švicarskoj jučer je bilo desetak policijskih kola. Županijski tužitelj Meho Bradić, također je bio škrt na riječima. Istraga o ovom nemilom događaju, koji je potresao Donju Večerisku, ali i čitavu Lašvansku dolinu, i dalje se nastavlja.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kitikat
14:19 25.11.2012.

?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije