ISTRAGA SIPA-e

Protuzakonito studij naplatili i obećali titule

'razred, ucenici, studenti obavezno potpisati photos.com'
PHOTOS.COM
11.01.2011.
u 08:06

Iinspekcijska provjera je pokazala da im je fakultet naplatio nezakonitu cijenu studija i obećao zvanje koje, sukladno važećim propisima, ne mogu dobiti

Malverzacijama na bh. fakultetima nema kraja. Zbog nezakonite naplate školarine i drugih nepravilnosti u radu uprave Fakulteta političkih znanosti u Sarajevu, morala je reagirati čak i SIPA. Najveću cijenu nezakonitog rada platit će 626 studenata koji su upisali i platili postdiplomski studij, nakon čijeg završetka su trebali steći titulu magistra.

Međutim, inspekcijska provjera je pokazala da im je fakultet naplatio nezakonitu cijenu studija i obećao zvanje koje, sukladno važećim propisima, ne mogu dobiti. Kako su jučer prenijeli mediji, fakultet je dužan vratiti studentima većinu od 5.500 KM uplaćenih sredstava za postdiplomski studij, te korigirati predviđeno zvanje iz magistra u specijalista. To je problem, jer je 20 postdiplomaca već promovirano u magistre, pa im je sada potrebno oduzeti titulu. Inspektori će idućeg tjedna ići u kontrolu izvršenja upravnih mjera koje su dane fakultetu.

Ako se ne postupi po tim mjerama, inspekcija će podnijeti prijavu i predviđena novčana kazna je najmanje 5.000 KM. Usto, oštećeni studenti najavljuju tužbe protiv Fakulteta političkih znanosti. SIPA je analizom informacije sarajevske županijske inspekcije o utvrđenim nepravilnostima na Fakultetu političkih znanosti ocijenila da se radi o nezakonitostima u radu fakulteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?