Bebe JMBG-a

Prosvjednici i dalje blokiraju zgradu institucija

Prosvjedi
06.06.2013.
u 12:18

Prosvjednici okupljeni ispred zgrade institucija BiH i dalje nikoga ne puštaju iz zgrade

Prosvjednici okupljeni ispred zgrade institucija BiH i dalje nikoga ne puštaju iz zgrade, a onemogućavaju i ulaz u nju.

Prema informacijama do kojih su došli novinari koji se nalaze u zgradi institucija, tri osobe koje su unutar zgrade od ranih jutarnjih sati, su zatražile liječničku pomoć. Među njima je i zastupnik SNSD-a Slavko Jovičić.

Zaposlenici Parlamenta BiH tvrde da prosvjednici ne dopuštaju prolazak vozila hitne pomoći do zgrade institucija. Inače, još uvijek traje sjednica užeg Kolegija Zastupničkog doma, a novinari su saznali da je usvojen zaključak po kojem sjednica neće biti nastavljena do ispunjavanja adekvatnih uvjeta za rad parlamentaraca.

Novinarima koji su u zgradi skoro nitko ne želi dati izjave. Pojedini zastupnici su u neslužbenim razgovorima s predstavnicima medija kazali da se raspravlja i o zaključku koji je predložio predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Denis Bećirović da Vijeće ministara BiH do 15. lipnja pokuša postići konsenzus o jedinstvenom rješenju o JMBG, a koji bi potom na sjednici 17. lipnja razmatrao Zastupnički dom.

Podsjećamo da se u zgradi nalaze i sudionici konferencije guvernera zemalja jugoistočne Europe. Ni njima nije dopušten izlazak iz zgrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?