Čapljina

Prostorni je plan za općinu kao “sveto pismo”

Čapljina
19.10.2012.
u 12:22

Dio prostornog plana predviđa poboljšanje pokrivanja, povećanje kapaciteta mreža i uvođenje novih usluga i tehnologija

Izrada i usvajanje prostornog plana općine Čapljina za razdoblje 2010.-2020. označeni su kao najveći dosadašnji iskorak u stvaranju uvjeta za brži i masovniji razvoj gospodarstva, ali i općenito razvoja cijele općine Čapljina. Stoga je Prostorni plan prihvaćen kao strateški razvojni dokument koji sadrži sve ono što je nužno za još veći razvoj ove općine.

Problemi realizacije

Zbog nedostatka spomenutog dokumenta u godinama nakon rata pa sve do danas bilo je određenih problema oko realizacije brojnih razvojnih projekata u gradu, ali i cijeloj općini Čapljina. Sada je sve to znatno drugačije i povoljnije pa je Prostorni plan sada kao neki “općinski ustav” po kojem će se mnoge stvari i projekti dovesti do samog kraja. Naravno, ovaj je Prostorni plan jako sadržajan dokument pa predviđa sve ono što je nužno za projekte vezane oko komunalne oblasti kao i građevinarstva, izgradnje novih poslovnih i gospodarskih zona, bolje iskoristivosti zemljišta, stanogradnju, razvoj cestovne infrastrukture. Posebno su bitna ta pravila ponašanja u svim oblastima počev od izgradnje objekata pa do reguliranja pitanja ekologije, komunalija. Nedavno je OV Čapljina usvojilo i Odluku o izmjenama odluke o provođenju prostornog plana, a koja sadrži i određene korekcije.

Mijenjanje plana


Tako se mijenjao i dio Prostornog plana koji je vezan uz oblast pokretnih komunikacija. Pri razvoju sustava postojećih pokretnih komunikacija Prostornim planom predviđa se poboljšanje pokrivanja, povećanje kapaciteta mreža i uvođenje novih usluga te izgradnja samostojećih antenskih stupova i antenskih prihvata. Uvjetuje se gradnja samostojećeg antenskog stupa takvih karakteristika da može prihvatiti više operatera. Antenski prihvati mogu se postavljati na građevinama unutar građevinskih područja uz suglasnost vlasnika objekata s tim da se lociraju na udaljenosti od 100 m od građevina namijenjenih javnoj i društvenoj namjeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?