DOZNAJEMO

Promjena kategorija graničnih prijelaza

Čapljina
29.08.2013.
u 09:19

Vijeće ministara naložit će početak razgovora s Europskom komisijom i Republikom Hrvatskom oko promjene režima na pojedinim graničnim prijelazima

Vijeće ministara BiH će na današnjoj sjednici, prvoj nakon ljetne stanke razmotriti inicijativu o promjeni kategorije pojedinih graničnih prijelaza prema Hrvatskoj gdje su se stvorili određeni problemi nakon promjene režima s ulaskom ove zemlje u Europsku uniju. Po dostupnim informacijama, predsjedatelj Bevanda će predstaviti informaciju sa zaključcima kako bi se detektirali problemi i pronašla rješenja koja bi olakšala život građana u BiH. Ova rasprava vodi se na poticaj nekoliko općina koje su zatražile promjene, uglavnom povratak stare kategorije graničnih prijelaza, a prvi su prigovor uputili iz općine Čapljina. 
Vijeće ministara će, kako se očekuje, najprije zatražiti od Državnog povjerenstva za integrirano upravljanje granicom BiH da uloži sve napore, na temelju prikupljenih podataka, a napose u interesu građana i gospodarstvenika BiH, da započnu pregovore s Europskom unijom kako bi se ispitale mogućnosti otklanjana uočenih problema u vezi s predmetnom problematikom graničnih prijelaza. Na današnjoj sjednici najvjerojatnije će se zadužiti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo prometa i veza BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH kao nadležna tijela za analizu mogućnosti, odnosno načina i postupka prekategorizacije graničnih prijelaza, s konkretnim prijedlogom mjera oko tog pitanja.

Jednako tako očekuje se da Predsjedništvo potvrdi imenovanje državnog povjerenstva za integrirano upravljanje državnom granicom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?