Sveučilište

Produktivna simbioza znanja kao i želje za obrazovanjem

Ekonomisti
14.12.2012.
u 09:56

Naglašeno je da su sveučilišta iz Republike Hrvatske godinama davala i nastavljaju davati nesebičnu potporu Ekonomskom fakultetu u Mostaru

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače promovirao je 382 nova diplomanta. Među tolikim brojem diplomanata, ubrojena su dva magistra znanosti, 23 diplomirana ekonomista, 58 ekonomista, 91 magistar ekonomije, 163 bachelora ekonomije i 45 stručnih bachelora ekonomije.

- Ovi brojevi govore o ustrajnosti i predanom radu naših profesora, asistenata i studenata, i govore o produktivnoj simbiozi našeg iskustva i znanja s jedne strane i vaše želje, dragi diplomanti, za obrazovanjem s druge strane”, kazala je u govoru dobrodošlice dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Mila Gadžić. Naša je obveza prema Sveučilištu i fakultetu, ali i prema domovini i narodu, promicati znanost, prenositi znanja i poticati kreativnost, a suprotstavljati se svakom pokušaju zapostavljanja Sveučilišta i znanosti u ukupnom društvenom i gospodarskom razvoju zemlje - nadodala je dekanica Gadžić. Osvrnula se i na prošlost ove visokoobrazovne ustanove te napomenula kako je fakultet kroz godine prolazio kroz različite faze prilagodbe uvjetima koji su ga okruživali. “Imali smo nesebičnu podršku Sveučilišta iz RH bez koje bi u tim vremenima teško opstali”, dodala je dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Mila Gadžić.

Ove godine se također slavi i jedan mali jubilej - 15 godina postojanja Centra Ekonomskog fakulteta u Vitezu, a godinama se u Orašju uspješno razvija Centar za stručne studije. Naposljetku svečane promocije diplomanata, onima koji su to zaslužili, studentima koji su postigli najbolji prosjek ocjena u protekloj akademskoj godini, svečano je dodijeljena Dekanova nagrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?