završne riječi

Prodanović: Sanadera su osudili prije suđenja

ivo sanader (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
15.11.2012.
u 09:20

Sanaderovi branitelji danas iznose završne riječi. Sanader je još jučer najavio kako obrana smatra da su tijekom postupka dokazala da navodi USKOK-a ne stoje

U velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda obrana Ive Sanadera iznosi završne riječi.

Optužbe tužiteljstva teške su. Kako je jučer utvrdila zastupnica tužiteljstva Vanja Marušić, smatraju kako je Sanader izdao nacionalne interese za "pišljivih deset milijuna eura". Terete ga i za ratno profiterstvo te traže maksimalnu kaznu zatvora od 15 godina.

Sanader i obrana smatraju da su tijekom postupka dokazali da te teške optužbe ne stoje.

Na sudskom vijeću pod predsjedanjem suca Ivana Turudića leži odluka. Danas će objaviti kada će izreći prvu presudu bivšem premijeru.

Tijek suđenja pratite u nastavku

9.30 sati

Smatram da naš branjenik nije počinio inkriminirana djela na način na koji ga se tereti. Ne želim biti pretenciozan i reći da smo dijelom kaznenog postupka koji ima značaj za RH, ali složit ćete se da je predmet bitan, ne sudi se svaki dan bivšem premijeru. Svi smo svjesni značaja ovog predmeta, kazao je Čedo Prodanović.

Naravno da je slučaj izazvao veliki interes javnosti, nastavio je, manje profesionalno, a više senzacionalistički.

- Otpočetka pa do danas desilo se da su se na određeni način srozali profesionalni standardi. U postupak se ušlo s neprovjerenim standardima. Jedna od optužnica tvrdila je u početku da su Ceroma i Hangarn u vlasništvu MOL-a, pogrešno se zaključivalo, protivno logici, nisu se ispitali svjedoci za koje je bilo jasno da se moraju ispitati, udara Čedo Prodanović po USKOK-u.

Kaže kako je tužiteljstvo radilo napamet, neprofesionalno.

- Sve se to događalo orekestrirano uz pomoć privilegiranih medija koji su dobivali povjerljive informacije iz DORH-a. Sanadera se naziva veleizdajnikom, a članove njegove obitelji da troše novac. Ruglu se izvrgavaju svjedoci koji su govorili Sanaderu u prilog, nastavlja Prodanović.
Kaže da mu je smiješno inzistirati na presumpciji nevinosti, kad su se u to uključili i najviši družnosnici. Sanadera su osudili prije suđenja. A svi ti pritisci utječu i na vas koji morate donijeti odluku, nadovezuje se.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?