Nakon ubojstva

Priznao da je susjeda vezao i zvjerski ubio zbog 400 KM

Mjesto zločina
03.07.2013.
u 09:53


Tijelo je nađeno pored korita Male Usore u teslićkom mjestu Đulić

Velibor Petković (22) iz Malinjaka kod Teslića, koji se tereti da je minulog vikenda vezao pa iskasapio susjeda Božu Dabića (20), čije izmasakrirano tijelo je nađeno pored korita Male Usore u teslićkom mjestu Đulić, istražiteljima je priznao zvjerski zločin!

Priznao zločin

Kako su potvrdili izvori upućeni u istragu, Petković je tijekom saslušanja u policiji priznao zločin koji mu se stavlja na teret, te je izrazio kajanje zbog monstruozne likvidacije. Odmah poslije kriminalističke obrade ubojica je predan u nadležnost Okružnog tužiteljstva u Doboju koje je od nadležnog suda zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora. Kako doznajemo, pritvaranje je zatraženo zbog uznemiravanja javnosti, ali dobojski Okružni sud još nije donio odluku o ovom prijedlogu. Istodobno, izvori upućeni u istragu potvrdili su nam da su istražitelji pronašli nož kojim je počinjen monstruozni zločin, a da se istraga u vezi s ovim slučajem nastavlja.

- Tijekom očevida je utvrđeno da je Dabić ubijen nedaleko od mjesta gdje je njegovo tijelo pronađeno, a da je ubojica tijelo nakon zločina samo odbacio u grmlje, pored korita Male Usore - objasnili su naši sugovornici. Oni su dodali da je na tijelu ubijenog nađeno više od 15 ubodnih rana, te da je smrtonosna bila ona koja je Dabića ubola u srce.

Potvrđeno pisanje

Istodobno, policijski izvori potvrdili su jučerašnje pisanje po kojima je motiv jezivog zločina bio imovinske prirode, odnosno sukob oko novca. Naime, Petković je ubijenom mladiću dogovarao pare koje je podigao s njegove bankovne kartice.

- Istragom je utvrđeno kako je jedan dio vraćen, ali je Petković svojoj žrtvi ostao dužan još novca. On ga je u subotu pozvao da se nađu na stočnoj tržnici kako bi mu, navodno, vratio drugi dio, ali je to bila smrtonosna klopka - rekli su izvori. Neslužbeno, Petković je Dabiću, s kojim je bio u dobrim odnosima, dugovao još oko 400 maraka, a kobnog dana prvo ga je vezao i stavio u automobil, a onda izmasakrirao i na kraju mrtvog bacio u jezero.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?