Mostarska javnost

Pripreme za derbi u punom jeku

Utakmica
21.11.2012.
u 10:05

Ako organizacija prođe kao i prva konferencija za medije, može se očekivati još jedan organizacijski debakl. Ostaje vjerovati snagama reda i mira da mogu napraviti dobar posao

Nije dobro počeo tjedan kada je u pitanju organizacija derbija Zrinjskog i Veleža. Ako organizacija gradskog derbija protekne kao i prva konferencija za medije, onda se može očekivati još jedan organizacijski debakl, kakvih je u prošlosti bilo mnoštvo, kad bi svoje susrete prvenstva ili Kupa igrali Zrinjski i Velež.

Bez isprike

Medijima je prije nekoliko dana ranije uredno stigao dopis iz Sportskog saveza grada Mostara, u kojemu se medije u 12.30 sati poziva na konferenciju za medije nakon sastanka o sigurnosti na gradskom derbiju. Nakon pola sata kašnjenja počela je i tiskovna konferencija. Međutim, krajnje je bilo neprofesionalno to što se za kašnjenje nitko nije udostojio ispričati. Na sastanku su se našli predstavnici klubova, predstavnici policije, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, te u svojstvu domaćina ljudi iz Sportskog saveza grada Mostara. Iako je povod sastanka bio najviše tehničke naravi, te su na njemu najviše obveza preduzela policija, nitko od predstavnika policije nije ostao na konferenciji za medije kako bi informirao javnost. Ne znamo je li netko i trebao ostati, ali građani Mostara u najmanju ruku imaju pravo znati što će se poduzeti kako bi se zaštitio javni red i mir, te imovina. Umjesto policije govorili su više ostali.

- Cilj ovog sastanka je osigurati sigurnost i imovinu građana tijekom derbija. Mi poduzimamo s naše strane sve mjere da dovedemo derbi u okvire sporta i sportskog natjecanja i vjerujemo da će tako i biti, kazao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je dodao kako ima puno povjerenje u snage reda i mira koje imaju najviše obveza na ovom derbiju.

Kao predstavnik Zrinjskog na sastanku se pojavio klupski predsjednik Marin Raspudić: - Mislim da će se uprave oba kluba i gradonačelnik maksimalno potruditi u organizaciji utakmice i da nećemo nikome dati da ugrozi kvalitetu življenja u Mostaru. Uprave klubova će nastaviti s dobrom suradnjom i očekujem da će pristup policije biti jasan i decidan u svakoj situaciji prema svakom građaninu Mostara - kazao je Raspudić. Na stadionu HŠK Zrinjskog očekuje se od 300 do 500 navijača Veleža. Red Army će imati poseban režim dolaska na stadion Zrinjskog. Okupljanje će biti upriličeno na jednom mjestu. U autobusu se neće naći maloljetne osobe, kao ni osobe pod uticajem alkohola ili droga.

Maloljetnici, dosje

Isto tako u autobusu se neće naći osobe koje imaju policijski dosje, što je još jedna novina u organizaciji ovoga derbija. U svakom autobusu policijski će službenik sačiniti popis navijača s osobnim kartama. - Derbi bez navijača nije derbi. U PU Mostar bit će održan sastanak predstavnika policije s predstavnicima navijačkih skupina, na kojem će biti određena pravila koja navijači moraju poštovati da dođu na derbi, kazao je Sedin Tanović, direktor Veleža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije