Prikupljanje dokaza

Pripadnici SIPA-e vršili pretrese na području Mostara

SIPA
22.05.2013.
u 16:40

Pronađena je i privremeno izuzeta veća količina vojnog naoružanja

Postupajući po naredbama Suda i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su izvršili pretrese stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na širem području Mostara, uz asistenciju pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), stoji u priopćenju iz SIPA-e. Tom prilikom pronađena je i privremeno izuzeta veća količina vojnog naoružanja (puške, automatske puške, lovačke puške, municija različitog kalibra i druga vojna oprema) koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti izvršene su radi prikupljanja dokaza protiv osoba osumnjičenih da su izvršili kazneno djelo \"Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti\" iz člana 145.a Krivičnog zakona BiH.

Nad osumnjičenim osobama bit će izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu BiH biti podneseno izvješće o postojanju osnovane sumnje o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima protiv tri osobe. Aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, o čemu će javnost biti naknadno informirana, stoji na kraju priopćenja.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije samo su potvrdili da su asistirali u ovoj akciji SIPA-e, uz napomenu da nisu ovlašteni za davanje bilo kakvih izjava za javnost.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?