BOTEV JE BIO PREJAK

Primili nesretan pogodak, nisu uputili nijedan šut u okvir gola

Botev
25.07.2013.
u 21:58

Botev je imao nešto više od igre nekoliko prigoda i tražio je pogodak

Zrinjski je poražen (2:0) na gostovanju kod Boteva. Mostarci su pali u posljednjih 10-ak minuta susreta, kada su se pokušali otvoriti. Bugari su zasluženo slavili, dominirali su, dok plemići nisu imali nijedan ozbiljan pokušaj prema golu domaćina. Botev će tako u 3. pretkolu igrati protiv Stuttgarta. Prvo poluvrijeme proteklo je u tvrdoj igri. Botev je imao nešto više od igre nekoliko prigoda i tražio je pogodak. Najopasnijeg igrača Boteva Todora Nedeleva je Zrinjski dobro zatvorio.

Bez previše prigoda

Prva prigoda, koja nije došla iz izrađene akcije, dogodila se u 21. minuti. Brazilac Kortzog nekako je zahvatio jednu loptu, a ona je u jako čudnoj putanji vratara lobovala Dujkovića. Ipak, čuvar mreže Zrinjskog bio je pribran. Prvu pravu prigodu imali su domaći preko Nedeleva, koji se dobro otvorio na krilu i šutirao, ali je i njegov šut uz malo poteškoća ukrotio Dujković. Nešto kasnije svoj udarac je isprobao Galchev, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Raspoloženi Brazilac


Pred kraj prvoga dijela raspoloženi Brazilac Romario Kortzog imao je jednu prigodu. Dobro je prošao na lijevoj strani i gađao je bliži kut gola Zrinjskog, ipak, njegova lopta je otišla pored gola. U prvom dijelu Zrinjski nije imao ni jednu prigodu da ugrozi vrata Boteva. Mostarci su se posvetili obrani, organizirano su se branili i bili su prilično sigurni. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku je Botev imao prvu prigodu preko Romario Kortzoga, koji je nakon jednog udarca iz kuta glavom šutirao pored gola Zrinjskog. U 56. minuti Nedelev je opasno centrirao, a igrač Anicet bio je prekratak na njegov ubačaj. Botev je i u drugom dijelu bio nešto bolja momčad, ali kako je utakmica odmicala, tako se i igra razbuktavala. Sastavi nisu igrali tako opreznu igru kao u prvom dijelu. Najbolju prigodu do tog trenutka susreta propustio je rezervista Pedro Luis. On je oštru loptu iz kornera uspio uhvatiti glavom, ali je njegov udarac otišao nekoliko centimetara pored gola.

Gol kakav se rijetko prima


U 75. minuti je s distance probao Jirsak, ali je njegov udarac otišao pored gola plemića. Ognjanov je u 78. minuti propustio kolasalnu prigodu. Iz blizine je zapucao loptu daleko preko gola Zrinjskog. Prethodno ga je iz kontre proigrao rezervista Pedo Luis. Zrinjski je nakon toga primio gol kakav se rijetko prima. Aničić je htio počistiti loptu, izbio ju je, a ona se u jako čudnoj putanji odbila do Ognjanova, koji je nekako primio i kroz noge je gurnuo Dujkoviću za veliko slavlje domaćih navijača. Nogometaši mostarske momčadi doživjeli su tako veliki peh. Nekoliko minuta kasnije Botev je preko Glcheva opasno ugrozio vrata Zrinjskog, ali se ovoga puta sjajnom obranom istaknuo Dujković. Stvar je priveo kraju Todor nedelev, koji je do tog trenutka bio dobro čuvan. Iskoristio je prigodu kada Aničić nije dobro iznio loptu, pa je upravo s njegove pozicije ušao u napad u rutinski realizirao prigodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije