REAKCIJA NA OPTUŽBE

Prijetnje nas neće zaustaviti!

vecernji
VL FOTO
01.09.2011.
u 16:19

U izvještaju Večernjaka koristili smo autentičan policijski zapisnik, kao i izjave svjedoka koje su naveli Živko Budimir i Željko Asić. Uz navedeno, Večernjak je objavio i priopćenje HSP-a o osudi napada na njihove dužnosnike

Večernji list BiH do sada se često nalazio pred iskušenjima i pritiscima, a posljednji je stigao od političke stranke koja je sastavni dio vlasti na razini Federacije koja je na to mjesto zasjela na nelegalan i nelegitiman način jer su pogažene odluke Središnjeg izbornog povjerenstva i Suda BiH, a ponajprije izborna volja Hrvata u BiH.

Zaustavite ’Reuters’

Do sada Večernji list BiH nije imao ozbiljnije prigovore oko svoga izvješćivanja jer su naprosto korespondirali s izbalansiranim informacijama i stajalištem najvećeg broja naših čitatelja. No, kada stvari krenu nizbrdo ili se pojedinci, a nerijetko je u medijskim napisima bilo riječi i o kriminalcima i osobama sumnjive prošlosti, nađu u problemima, onda pokušavaju spinom odvratiti problem sa sebe. Zaustavite Reuters! Legenda govori da je neki zadrti političar pokušao spriječiti objavljivanje određenog članka od jedne od najuglednijih svjetskih novinskih agencija. Slučaj je, međutim, postao paradigma da je pokušaj medijskog ušutkivanja osuđen na neuspjeh. Brojne kolege iz medija jučer su nam izrazili potporu, ali i cijela redakcija Večernjaka do kraja je uvjerena da se radi o klasičnom i vrlo smišljenom pritisku stranke i pojedinaca koji nastoje gaziti slobodu medija te poručuju: Ušutkajte Večernjak.

Ogromna potpora

Kolege iz tiskanih i elektroničkih medija jučer su jednoglasno ocijenili kako se radi o reagiranju koje je ispod svake razine te da najbolje govori o osobama koje su ga iznijele.

Radi se o pokušaju zamjene teza, jer se za svaki politički potez snosi i određena odgovornost, no izgleda da se u BiH to nikada neće tražiti u svojim redovima nego isključivo u imaginarnom neprijatelju, paranoičnim prizivanjem paraslužbi, a vrhunac je dokačiti medije. Naprosto, HSP BiH je sebi izabrao političku sudbinu svrstavajući se u vlast platforme i preuzimajući mjesta za Hrvate u Federaciji BiH bez ikakva legitimiteta. Valja reći kako se ova stranka istodobno ne nalazi nigdje u vlasti u hrvatskim županijama ili pak na razini države, a tek u jednoj općini ima načelnika.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
19:32 01.09.2011.

VL je jedan od rijetkih glasila koji o dogadjaima u BiH i majorizaciji Hrvata od strane muslimana objektivno izvjescava!

Avatar guten_tag
guten_tag
21:37 01.09.2011.

političke lešinare možete usporediti sa muhom . i jedne i druge možete ubiti novinom .

DZ
dzalic
21:53 01.09.2011.

Vecernji list me posjeli na VEČERNJE NOVOSTI

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?