Džudo

Prijatelji dočekali Aleksandru Samardžić i Petra Zadru

Borsa
23.07.2013.
u 10:17

Ovo je veliki uspjeh džudista čije uspjehe država ignorira, iako je džudo najuspješniji 
bh. sport

Članovi i prijatelji Judo kluba Borsa iz Mostara ispred svoje dvorane u mostarskom naselju Rodoč organizirali su svečani doček za osvajače odličja na omladinskoj olimpijadi u nizozemskom gradu Utrechtu, Petra Zadru i Aleksandru Samardžić. Njih dvoje su na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Utrehtu osvojili srebrno i brončano odličje.

Izniman uspjeh

Član Judo kluba Borsa Petar Zadro osvojio je srebro, dok je Aleksandra Samardžić članica Judo kluba Leotar osvojila broncu. Ovo je izuzetan uspjeh mladih džudista iz Bosne i Hercegovine čije uspjehe država ignorira, iako je judo po odličjima najuspješniji bosanskohercegovački sport. Nakon dočeka trofejnih sportaša, u prostorijama Judo kluba Borsa je organizirana tiskovna konferencija na kojoj su govorili osvajači medalja i njihovi treneri, a nakon konferencije za tisak je priređen prigodan domjenak za sve nazočne. Petar Zadro i Aleksandra Samardžić zahvalili su na lijepom dočeku, dok su njihovi treneri istaknuli da iza svega stoji naporan rad čiji je logičan slijed osvajanje medalja.

Opravdali priznanja

-Još jedan veliki rezultat za Petra, njegov klub, grad i cjelokupni sport u Bosni i Hercegovini. Nastupiti na olimpijadi mladih veliki je doživljaj. Ovo je nešto neopisivo - rekao je trener Željko Zadro. Na tiskovnoj konferenciji je naglašeno kako su ove dvije medalje ustvari treća i četvrta medalja osvojena na Europskom olimpijskom festivalu mladih. Prošle su godine Zadro i Samardžić proglašeni najperspektivnijim sportašima u Bosni i Hercegovini, a ovim medaljama oni su to i opravdali. Što se pak tiče podrške od države i nadležnih institucija, tu je, nažalost, situacija poražavajuća. - Dužnosnici iz tih institucija uz sportaše koji osvajaju medalje samo kada se treba slikati, nebitno je li riječ o vlastitoj promociji, promociji stranke ili ministarstva - rečeno je na press konferenciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije