nesreća kod slunja

Prevrnuo se školski autobus: 37 ozlijeđenih, učiteljica kritično

bolnica
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
1/12
08.06.2010.
u 19:26

Riječ je o učenicima trećeg razreda i nastavnicima OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog pokraj Zaprešića koji su bili na izletu na Plitvicama.

U Veljunu na cesti D1 između Karlovca i Slunja prevrnuo se školski autobus, u kojem je bilo 44 djece i šestero odraslih. Nesreća se dogodila oko 18.30., kada je autobus zagrebačkih registarskih oznaka udario u kameni usjek kraj ceste i prevrnuo se preko obje vozne trake.

- 37 je osoba ozlijeđeno, 33 djeteta i četvero odraslih. Kako je bilo i ranije spominjano, četiri su osobe teško ozlijeđene, a među njima i profesorica koja je izgubila jako puno krvi te je bila ozbiljno životno ugrožena, ali je sada stabilno. Sva su djeca izvan životne opasnosti - rekao nam je doktor Nedjeljko Strikić.

Učiteljici će amputirati šaku
Svi su prevezeni u bolnicu, gdje će ozlijeđeni ostati, a neozlijeđene će prevesti u karlovačku policiju, kamo roditelji mogu doći po njih. Doznajemo kako će učiteljici će vjerojatno biti nužno amputirati lijevu šaku.

Riječ je o učenicima trećeg razreda i nastavnicima OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog pokraj Zaprešića koji su bili na izletu na Plitvicama. Vozili su se izletničkim autobusom tvrtke VTV iz Zagreba. Prema izjavama nekih od ozlijeđenih mališana, nesreća se dogodila kad je vozač pokušao izbjeći kamion, koji se iznenada pojavio, nakon čega je udario u bankinu. Službene policijske potvrde o tome još nema.

Ministar Fuchs: Zašto su ovakve nesreće postale učestale?
U karlovačku bolnicu u posjet ozlijeđenima stigao je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs koji je obišao ozlijeđenu djecu i napomenuo da se mora istražiti zašto su takve prometne nesreće učestale.

- Kada završi policijska istraga, o tome će se sigurno razgovarati u Vladi. Zahvaljujem svim službama, policiji, vatrogascima i liječnicima karlovačke bolnice, koji su reagirali na vrijeme i doprinijeli da posljedice budu što manje - rekao je ministar.

Roditelji su zamolili novinare da ne ulaze u bolnicu.

Mladen Kovačević, otac malenog Darija koji se nalazio u autobusu, rekao nam je da ga je sin nazvao i javio da su se prevrnuli, da ima puno krvi i da svi plaču.
- Umirili smo ga i rekli da ćemo doći u bolnicu - rekao nam je.

Djeca u šoku
Učiteljica Spomenka Đorđević kaže da je taman zadrijemala kada se autobuso djednom počeo uspinjati u brdo nakon čega se prevrnuo.

Sva su djeca u šoku, krvavih majica i uplakana, a dva tima psihologa razgovarat s njima će u bolnici.

>>Djeca su plakala i vrištala, teta Roberta izletjela je kroz staklo

Ovo je u posljednjih pet dana već druga velika nesreća u kojoj je na cestama u okolici Karlovca sudjelovao autobus. U posljednoj je na autocesti neposredno prije izlaska u Karlovcu s kolnika sletio autobus s osnovcima iz Velike Gorice. Tada su ozlijeđena 24 putnika, a četvero ih teže ozlijeđeno.

U nesreći na autocesti bila je riječ o luksuznom autobusu setra, jednim od najboljih u Europi. U današnjoj nesreći kod Veljuna prevrnuo se također kvalitetan autobus marke neoplan.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?