NOVAC JOJ OSTAJE

Prevarila je više od 150 ljudi, dobila 20 godina zatvora

pelak
VL FOTO
16.09.2010.
u 08:15

To može samo u BiH! - komentirali su oštećeni nakon jučer izrečene pravosnažne presude Mihriji Pelak

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Županijskog suda u Sarajevu kojom je Mihrija Pelak, direktorica agencije Nekretnine Pelak, zbog produženog kaznenog djela prijevare u poslovanju, porezne utaje, krivotvorenja isprava i obmane pri dobivanju kredita, osuđena na 20 godina robije. Istom presudom odbačena je žalba tužitelja da se optuženoj oduzme imovinska korist pribavljena vršenjem kaznenih djela.

Naime, žalilo se na dio presude kojom od Pelakove te njene bliže rodbine nisu oduzeti skupocjeni automobili i stanovi. U obrazloženju presude suda navedeno je da je preinačen dio presude koji se odnosi na oduzimanje vozila ford escort klub, vlasništvo Mihrije Pelak. Podsjetimo, lani 11. srpnja optužena je osuđena na 20 godina zatvora. Pored toga, izrečena je mjera oduzimanja stana i auta kao imovinu koja je stečena činjenjem kaznenog djela. Također joj je izrečena mjera 10-godišnje zabrane djelatnosti, a treba nadoknaditi i troškove sudskog postupka. Ona se od veljače 2007. nalazi u pritvoru.

Optužena je dobrom reklamom privlačila stotine klijente od kojih je uzimala po 20.000 KM predujma za kupovinu stana, a kada bi se kupac donio ostatak novca, rečeno mu je da je stan već prodan, a ona im se nije javljala na mobitel. Klijente koji su tražili da im proda stan, ona bi uvjerila da trebaju potpisati punomoć kojom je mogla raspolagati njihovim stanom. Potom je te stanove prodavala, a novac uzimala sebi, ili stavljala pod hipoteku prilikom dizanja bankovnih kredita. Tako su građani dovođeni u zabludu da će njihovi kupoprodajni ugovori biti realizirani, ali su na kraju ostajali i bez novca i bez stana. Agenciji Nekretnine Pelak u razdoblju od nekoliko godina tako je pribavljena višemilijunska imovinska korist. Proračun FBiH oštećen je za 978.000 KM neplaćanjem poreza na dodatna primanja, poreza na promet, kao i poreza i doprinosa za djelatnike agencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije