Najbolji za djecu

Prestava Did i repa najbolja predstava i na Malom Maruliću

predstava Did i repa
arhiva VL
12.04.2013.
u 12:54

Posebnu nagradu dodijelio je i dječji žiri kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola, a oni su najboljom ocijenili predstavu Palačnika mog života

U sklopu programa svečanog zatvaranja 6. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić  u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. Stručni žiri u sastavu Tajana Gašparović, dramaturginja, Ksenija Zec, redateljica i koreografkinja, Ivan Plazibat, redatelj, Luka Duplančić, ak. slikar i Dubravko Mihanović, dramski pisac, dramaturg, odlučio je da je najbolja predstava u cjelini – predstava Did i repa Gradskog kazališta lutaka Split (u koprodukciji s Gradskim kazalištem mladih Split). Nagradu za za najbolji dramski tekst dobila je Nina Horvat za predstavu Ružičasta sanjarica Kazališta Mala scena, Nagrada za najbolju režiju – Anica Tomić za režiju  predstave Didi repa. Nagrada za najbolju dramatizaciju ili adaptaciju teksta pripala je Olji Savičević Ivančević  za predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Gradskog kazališta lutaka Split,  Nagrada za najbolju scensku glazbu Nenadu Kovačiću  za glazbu u predstavi Did i repa. Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Nataša Kopeč za  ulogu Robotke u predstavi Mrvice iz dnevnog boravka Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba,a Nagrada za najbolju mušku ulogu Dado Ćosić za  ulogu u predstavi Ružičasta sanjarica Kazališta Mala scena, Zagreb.

Nagrada za izuzetno umjetničko ostvarenje pripala je Davidu Petroviu za  autorski projekt Palačinka mog života, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Posebnu nagradu dodijelio je i dječji žiri kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola, a oni su najboljom ocijenili predstavu Palačnika mog života. 

6. Mali Marulić održao se od 8. do 11. travnja,  u  četiri dana je nastupilo osam  kazališta s devet  predstava, a održane su 4 slušaonice radio igre za djecu u splitskim osnovnim školama. Studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskom kazalištu mladih čitali nagrađene tekstove Natječaja Mali Marulić za najbolji dramski tekst. Festivalske izvedbe pratilo je više od 2 500 posjetitelja.

 

 

 

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?