Neuspjela pljačka

Preokret: Zaštitar iz blizine lopovu u leđa ispalio čak 6 hitaca!

pljačka, getro
Goran Jakuš/PIXSELL
28.01.2011.
u 11:30

Kad je Maurović ispalio hice, bio je blizu, Mariniću iza leđa, a u spisu nema dokaza da se Marinić okretao i prijetio mu erom

Više od tri godine nakon krvave pljačke Getroa u Sesvetama, iskaz balističara Rade Stojadinovića bacio je novo svjetlo na svjedočenja zaštitara Sokola Marića, ali i na pucnjavu u kojoj je ubijen sudionik pljačke Dubravko Marinić (40), a teško ranjen optuženi Kristijan Čabraja (31). Vještačenje je pokazalo da je zaštitar Miljenko Maurović (47) usmrtio Marinića, inače nekadašnjeg kolegu, ispalivši mu šest hitaca u leđa dok je Marinić bježao s torbom punom novca.

U procesu protiv Čabraje, optuženog za razbojstvo i za pokušaj ubojstva zaštitara Maurovića, koji je nakon krvave pljačke bio pogođen ubojstvom pljačkaša te je išao i na psihoterapiju jer, kako je svjedočio, “nije obučavan da nekoga ubije”, Maurović je tvrdio da je tog jutra u prosincu 2007. pucao nakon što su pljačkaši uperili oružje u njegove kolege, uz riječi da legnu i bace vreću s novcem, a potom i u njega. Čabraja od početka procesa nije skrivao da je pokušao opljačkati Getro, no tvrdio je da nije ispalio ni metka. Iskaz balističara pokazuje da je Maurović prema Čabraji ispalio dva hica, od kojih ga je jedan pogodio u desnu potkoljenicu, a drugi je pogodio torbu s novcem u blizini.

– Nakon ispaljivanja hitaca, Marinić grabi torbu s novcem i bježi prema izlazu iz Getroa, a Maurović dovikuje kolegama koji leže na tlu da bježe. On sam potrčao je za Marinićem i ispalio u njega šest metaka koji su ga pogodili u leđa. U trenutku ispaljivanja hitaca bio je blizu, Mariniću iza leđa, jer bi bilo za očekivati da će neki od metaka promašiti. U spisu nema dokaza da se Marinić, dok je trčao, okretao i prijetio strojnicom ero Mauroviću, a i utvrđeno je da u strojnici nije bio metak u cijevi – svjedočio je Stojadinović.

Inače, Maurović je svjedočio da je Marinić, kad je potrčao za njim, odbacio vreću s novcem i uperio uzi u njega, pa je u njega ispalio tri, četiri hica. Sud će opet saslušati zaštitara Filipovića, koji je pucao u Čabraju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije