ŠOKANTNA VIJEST

Preminuo najveći hrvatski trener Tomislav Ivić

Tomislav Ivić
Antonio Bronic/PIXSELL
24.06.2011.
u 18:39

Najslavniji hrvatski nogometni trener Tomislav Ivić preminuo je popodne u Splitu.

Proslavljeni hrvatski nogometni trener Tomislav Ivić, šest dana prije nego što je trebao napuniti 78 godina, preminuo je u splitskoj bolnici Firule. Tamo je primljen kasno sinoć, inače je bolovao od dijabetesa. Stanje mu se pogoršalo, a liječnici, unatoč naporima, nisu ga uspjeli spasiti te je bitku izgubio u popodnevnim satima u petak.

Ivić je jedan od najpriznatijih, ne samo hrvatskih, nego europskih trenera. Vodio je momčadi iz čak 14 država i četiri nacionalne reprezentacije, osvajao je prvenstva i kupove u šest država (Jugoslavija, Nizozemska, Belgija, Portugal, Španjolska, Francuska). Osvojio je i sedam nacionalnih prvenstava (3 s Hajdukom i po jedno u Portugalu, Nizozemskoj i Belgiji), sedam nacionalnih kupova (4 s Hajdukom i po 1 u Španjolskoj, Nizozemskoj i Portugalu), europski Superkup i Interkontinentalni kup.

Uskoro opširnije...

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

PR
pressborrelli
11:06 25.06.2011.

Neka ti je laka zemlja moj junace. Moj si zivot usrecio svojim djelima sa najmilijim Hajdukom. Ostaces NEZABORAVAN Sucut familiji

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?