Mostar

Preko krova do dilera

Akcija
31.08.2012.
u 10:26

Pratili ih tri mjeseca i za 20 sekundi uhvatili 10 osumnjičenih narkodilera

Nakon tri mjeseca ‘pikiranja’, Branimir Kolovrat iz Mostara, osumnjičen za trgovinu heroinom, uhićen je jučer rano ujutro u odveć spektakularnoj akciji specijalaca MUP-a FBiH. Osim njega, uhvaćeno je još desetakosumnjičenih, a koji su bili dio organizirane skupine dilera heroinom koju je navodno predvodio upravo Kolovrat. Naoružani dugim cijevima, te u maskirnim odorama i fantomkama, deset minuta prije šest sati ušli su u zgradu u Ulici kralja Tomislava u Mostaru, na broju 77. (kraj Avenije). Konope su spustili s krova do petog kata i upali preko balkona. Inspektori su već čekali ispred blindiranih ulazna vrata, dodatno zaštićenih željeznim rešetkama. Kolovrat je doslovno uhvaćen na spavanju.

Od spornih stvari, za pretresa je u ovom podstanarskom domu pronađen plinski pištolj i streljivo, među kojima i ono kalibra 6,35, te 200 krivotvorenih eura, a izuzeto je i nešto sumnjiva praha, kao i veći broj mobilnih telefona za koje se vjeruje da su korišteni prilikom dogovaranja ulične prodaje. Stanari su ispričali da ih je rano ujutro prepala jaka detonacija u ulazu. Čitava akcija trajala je svega dvadesetak sekundi, nakon čega je policija blokirala prilaz. Osim stana, inspektori za narkotike su, uz pomoć pasa tragača, pretresli i Kolovratov auto i motocikl koji je bio parkiran u blizini.

“Nakon detonacije, pogledala sam kroz prozor i vidjela više policijskih kola. Kasnije sam čula da su specijalci doslovno s krova zgrade upali na balkon i uhitili nekoga”, ispričala je stanarka nekolicini znatiželjnika. Istražitelji su tek komentirali da je njihov susjed i ranije bio privođen zbog preprodaje narkotika, tako da će mu to u sudskom postupku biti otežavajuća okolnost. Mjesecima su pratili i prisluškivali označenu skupinu kojoj se spočitava da je dulje vrijeme prodavala heroin ovisnicima u dolini Neretve. Nitko jučer nije želio ništa službeno reći, niti iznositi bilo kakve detalje, navodeći da istraga još traje, zbog čega će se oglasiti tek danas.

Brane Kolovrat živi sa suprugom i troje djece i već neko vrijeme se nalazi na “zubu” istražiteljima, koji nikada ranije nisu skupili dovoljno dokaza protiv njega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije