Akcija Čistač

Prekinut dilerski lanac među Hercegovcima i Dubrovčanima

Dileri
28.06.2012.
u 09:05

Osumnjičeni Trebinjac Luka Miljković važi za osobu koja ima jako dobre veze u kriminalnim krugovima, i u BiH i u Hrvatskoj

Policija je jučer ujutro u akciji “Čistač” uhitila 11 osumnjičenih dilera iz Hercegovine i Dubrovnika, a pretreseno je 17 lokacija, i to 11 u Trebinju, tri u Bileći, dvije u Gacku i jedna u Mostaru, potvrdio je načelnik CJS-a Trebinje Dragan Nosović. Naime, organizator skupine je Luka Miljković iz Trebinja, a iza rešetaka su završili i njegovi sugrađani Miljan Đikov, Milivoje Bodiroga, Dragan Rutešić, Saša Adžić i Vidak Ratković, Gačani Milimir Radovanović i Ranko Davidović, Bilećani Alekasndar Vujović i Dejan Delić, kao i Jelena Nešković iz Nevesinja. Dvojica, Josip Papac iz Dubrovnika i Ognjen Pušara iz Gacka, odnedavno su u pritvoru. Do sada je oduzeto oko 2,3 kilograma marihuane, oko 72 grama heroina, 1,8 grama speeda i više od 1.620 grama sjemenki indijske konoplje.

- Josip Papac uhvaćen je u mjestu Volujac kod Trebinja zbog trgovine heroinom. U njegovu automobilu “opel astra” pronađeno je preko 65 grama heroina, koji je bio skriven u pretincu, između dva prednja sjedala. S druge strane, Saša Adžić posljednji put je uhvaćen u svibnju 2010. u akciji Trebišnjica, kada je “palo” preko 40 osoba koje su se dovodile u vezu s trgovinom droge, oružja i vojne opreme. Osumnjičeni Trebinjac Luka Miljković važi za osobu koja ima jako dobre veze u kriminalnim krugovima ne samo BiH, nego i Hrvatskoj. Do sada je u više navrata osuđivan, a 2006. našao se na meti hrvatskih i austrijskih istražitelja. Istraga je pokrenuta zbog sumnje da je pripadao kriminalnoj skupini Đorđa Škere iz Trebinja, koji je važio za jednog od najmoćnijih ljudi u Hercegovini, gdje su ga označili kao jednog od najvećih krijumčara drogom, cigaretama, ukradenih automobila i lažnog novca.

Škero je pak uhićen sredinom 2006. u Zagrebu zbog krijumčarenja 1,2 milijuna lažnih eura, a godinu dana kasnije osuđen je na pet godina zatvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?