IZBOR

Predstavnici Hrvata i Srba isključeni iz odlučivanja

zirojevic
VL FOTO
05.06.2010.
u 11:22

Na jučerašnji sastanak kod ministra Zirojevića nije se odazvao nitko od pozvanih sudionika bošnjačke nacionalnosti

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH tražit će poništenje odluke o raspisivanju javnog poziva za predlaganje zastupnika u Skupštinu Vanjskotrgovinske komore BiH i vraćanje procesa izbora zastupnika u pravne i zakonske okvire.

Ministarstvo će pripremiti detaljnu informaciju za Vijeće ministara BiH radi preispitivanja javnih ovlasti danih ranije Komori, priopćeno je iz Ureda ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mladena Zirojevića nakon sastanka zbog razgovora o funkcioniranju Vanjskotrgovinske komore BiH u svjetlu nedavnog “pravno neutemeljenog i jednostrano raspisanog javnog poziva za predlaganje zastupnika u Skupštinu ove institucije”.

Na ovaj sastanak, kako je istaknuto u priopćenju, nije se odazvao nitko od pozvanih sudionika bošnjačke nacionalnosti.

Predstavnici iz reda srpskog i hrvatskog naroda posebno su istaknuli činjenicu da Komora, funkcionirajući na ovaj način, ne zastupa interese sva tri konstitutivna naroda jer su predstavnici i srpskog i hrvatskog naroda potpuno isključeni iz donošenja bilo kakvih odluka vezanih uz njeno funkcioniranje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?