HISTRIONSKO LJETO

Predstava “Gospodsko dijete” na Opatovini bit će jedina premijera

PXL_120711_691
PIXSELL
11.07.2012.
u 15:50

Komedija Kalmana Mesarića smatra se najboljom hrvatskom komedijom napisanom između I. i II. svjetskog rata

Po mnogima ponajbolja hrvatska komedija napisana između dva svjetska rata, “Gospodsko dijete” Kalmana Mesarića jedina je premijera Histrionskog ljeta. Najavljena je za subotu, a do početka rujna Histrioni će je na Opatovini izvesti četrdesetak puta.

– Djelo svestranog Mesarića nije dovoljno valorizirano. “Gospodsko dijete” izvodi se svakih dvadeset godina, a uvijek je to hit-predstava – obrazložio je izbor Zlatko Vitez. Režije se prihvatio dvostruki dobitnik nagrade hrvatskog glumišta za režiju Dražen Ferenčina, koji kaže da te nagrade “ništ’ ne znače”. Kako se u predstavi miješaju šestinsko narječje i agramerština, jezični savjetnik glumcima bio je Zlatko Ožbolt. A na Opatovini će ovo ljeto provesti Biserka Ipša, Nela Kocsis, Zvonimir Zoričić, Kristijan Jaić, Adam Končić, Tara Rosandić, Ronald Žlabur i Aleksandar Bogdanović, čiji je lik preimenovan u Aleksandra Bogdanovića.

– U ovoj je predstavi osam prekrasnih uloga – istaknula je Ipša, rekavši da su se glumci na pokusima dobro nasmijali. No, Vitez ističe i socijalnu potku teksta, koji će Histrioni od jeseni igrati i u svom domu u Ilici. A osim Mesarića, rođenog u međimurskom Prelogu, ove će godine na Opatovini u kasnijim satima gostovati i brojne kabaretske predstave. Među njima i predstava “Noćas ću” Adama Končića, koja će 11. kolovoza biti izvedena posljednji put.

Histrioni će publici ponuditi osamdesetak predstava, uz tradicionalnu turneju brodom koji već plovi Jadranom, izvodeći “Mjehur od sapunice” Ivana Gorana Viteza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije