TUŽITELJSTVO

Predložen pritvor za šefa policije USŽ, zapovjednike i načelnike

sipa
VL FOTO
13.12.2010.
u 08:41

Pritvor je predložen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i pomagače, kao i zbog mogućeg prikrivanja dokaza

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine predložilo je jednomjesečni pritvor za osmero osoba uhićenih u akciji “Kastel” na području Unsko-sanske županije, dok će ostalima biti dopušteno tijekom daljnjeg postupka braniti se sa slobode, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Prijedlog pritvora predložen je za Ramu Brkića (44), Emira Selimovića(43), Ibrahima Hodžića zvanog Baja(44), Huseina Kunića (38), Asmira Mašića(42), Mehmeda Libića (42),svi iz Bihaća, Mahi Ćufuroviću(57) i Enesu Selimoviću(46), oba iz Velike Kladuše. Pritvor osumnjičenima za nezakonito dodjeljivanje i namještanje poslova u državnim institucijama predložen je nakon provedenog ispitivanja, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i pomagače, kao i prikrivanja dokaza.

Podsjećamo, u združenoj policijskoj akciji “Kastel” koja je bila usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi s kaznenim djelima zloporabe položaja ili ovlasti, gospodarskog kriminala, te primanja i davanja mita, dara ili drugih oblika koristi, koja je provedena u subotu u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši, privedeno je oko 30 osoba. Među uhićenima su ravnatelj policije USŽ-a Ramo Brkić, zapovjednici PP Bihać i Cazin, te načelnici pojedinih sektora.

Također, u akciji je uhićen i direktor županijskog ZZZ Mesud Mešić, predsjednik ŽO SDA Esad Bašagić i njegov brat visokopozicionirani policijski službenik Ahmet Bašagić, član županijskog Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog ravnatelja Esad Begić, bivši predsjednik Komisije za izbor i imenovanja u županijskoj Skupštini Mujo Beganović i vijećnik SDA Adnan Alijagić. Istraga se nastavlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?