Sanaderovi odvjetnic

Predana ustavna tužba jer Sanader nije pušten iz Remetinca

jadranka sloković, ivo sanader (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
Autori: sk/VLM, mvi/VLM
12.12.2011.
u 08:18

Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas će raspravljati o imunitetu i podignutoj optužnici za Fimi mediju

Jadranka Sloković članica odvjetničkog tima Ive Sanadera u 9 sati predala je ustavnu tužbu Ustavnom sudu vezanu za puštanje Ive Sanadera iz Remetinca. Obrana smatra kako  Županijski sud nije poštovao odluku Ustavnoga da Sanader danas do 7 sati mora biti pušten iz Remetinca, te traže da se suspendira rješenje Županijskog suda o produljenju istražnog zatvora Sanaderu, koje je izvanraspravno vijeće toga suda zamijenilo jamstvom od 12,4 milijuna kuna.

Prema tumačenju odvjetničkog tima bivšeg premijera i šefa HDZ-a njihov klijent bi se danas mogao naći na slobodi.

Kada bi točno Sanader mogao napustiti Remetinec još se pouzdano ne zna s obzirom da suci prvo trebaju razmotriti njihovu tužbu, donijeti rješenje, a ne zna se još ni hoće li ga slati na Županijski sud sucu istrage Krešimiru Devčiću ili direktno u Remetinec.

Danas i sastanak MIP-a

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora danas će raspravljat ukidanju zastupničkog imuniteta Ivi Sanaderu u vezi slučaja Fimi medija. 

USKOK je prije tri dana podignuo optužnicu bivšeg predsjednika HDZ-a i još devet osoba za nezakonito izvlačenje novca iz državnih institucija i poduzeća te punjenje HDZ-ova "crnog fonda" s 46,6 milijuna kuna. 

Sanadera se tereti da je od pribavljenog iznosa od kraja 2003. do srpnja 2009. za sebe zadržao najmanje 15 milijuna kuna, a ostatak je ostao u HDZ-u. 

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda produžilo je Sanaderu istražni zatvor koji će biti zamijenjen jamčevinom od 12,4 milijuna kuna. Prije no što Sanader bude pušten iz pritvora moraju biti ispunjeni svi uvjeti. Rješenje optužnog vijeća mora postati pravomoćno.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?