Hodočašće

Poziv na obraćenje

hodocasce
VL FOTO
20.03.2012.
u 11:13

Čak 25 sati žepačkim župama hodočastilo 35 stalnih sudionika... Pješačili su 67 km

Sredinom listopada prošle godine papa Benedikt XVI. u motu propriu pod nazivom “Vrata vjere” najavio je proglašenje Godine vjere koja će na razini cijele Crkve biti od 11. listopada 2012. do svetkovine Krista Kralja, 24. studenoga 2013.

Godina vjere

U isto vrijeme ova ideja se rodila u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, na prvu nedjelju došašća otvorio Godinu vjere u ovoj mjesnoj crkvi. Godina vjere poklapa se s 50. obljetnicom otvaranja II. vatikanskog sabora i 20. obljetnicom objavljivanja Katekizma Katoličke Crkve. Zbog toga se diljem svijeta ljudi odlučuju na hodočašće, primjenjujući vjerski život u svome životu. U okviru Godine vjere, koja se ove godine obilježava u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, odvija se poseban program pod nazivom “Svjedočiti korak po korak”. U okviru toga programa, sudionici hodočašća obišli su devet župa Žepačkoga dekanata. Prema riječima jednog od organizatora Perice Jukića, u skupini je bilo 35 stalnih sudionika. Od toga njih 32 bilo je iz žepačkih župa, dvoje iz Rostova, dok je jedan sudionik bio iz Putićeva kod Travnika. Hodočašće je otpočelo u petak u 16 sati iz Novog Šehera kroz župe Lug - Brankovići i Radunice, a sudionici su prenoćili u Globarici.

Pozdravljeni u župama

Ujutro je hod nastavljen kroz župe Zavidovići, Lovnica, Bistrica, Osola, a okončan je u Žepču u 17 sati. Sudionici su prešli ukupno 67 kilometara. Na putu su s radošću pozdravljeni u svim župama i usputnim mjestima. Sudionike je predvodio don Mihovil Kurkut, salezijanski dušebrižnik iz Žepča.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?