Poziv

Poziv na izvanredno zasjedanje HNS-a zbog razvlašćivanja Hrvata

hns
VL FOTO
24.09.2011.
u 12:06

Poziv svim dužnosnicima stranke da poštuju preporuke Hrvatskog Narodnog Sabora

Središnji odbor HDZ-a 1990. održao je 4. sjednicu jučer u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Središnji odbor je, prema priopćenju iz ove stranke, prihvatio informaciju predsjednika dr. Bože Ljubića o načelima zakona i reformi iz euroatlantskoga paketa. Također, dana je potpora predsjedniku za nastavak pregovora o uspostavi Vijeća ministara i reformi na načelima iz zaključaka s prethodne sjednice Središnjega odbora.

Legitimni predstavnici

To podrazumijeva da u vlasti na svim razinama budu izabrani politički predstavnici koji imaju legitimitet triju konstitutivnih naroda. Ranije je HDZ 1990. upozoravao kako izborni legitimitet zastupati Hrvate ima skupina stranaka okupljena oko dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini koji zajednički imaju potporu više od devedeset posto hrvatskih birača u ovoj zemlji. Pa ipak, najznačajnija odluka HDZ-a 1990. bila je vezana uz zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine. Ovaj je poziva stigao nakon pritisaka nelegalnih platformaških vlasti na ovlasti i nadležnosti županija te napose udara na hrvatsku braniteljsku populaciju. Kako je pojašnjeno iz HDZ-a 1990., Središnji odbor ove stranke smatra da je potrebno sazivanje izvanredne sjednice radi donošenja odgovarajućih mjera za zaustavljanje razvlašćivanja i dekonstituiranja hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Odluke HNS-a

Pri tome ovo tijelo, koje je najznačajnije u stanci između održavanja dva sabora, dalo je potporu Predsjedništvu i Glavnom vijeću Hrvatskoga narodnoga sabora te se traži od svih članova HDZ-a 1990., a očekuje od ostalih političkih predstavnika Hrvata, da u javnim poduzećima, kulturnim i znanstvenim i ostalim institucijama djeluju u skladu s politikom i dokumentima Hrvatskog narodnog sabora.

I druge političke stranke i hrvatske udruge su napose zbog pravoga nasilja nad braniteljima zatražili očitovanje Hrvatskog narodnog sabora te donošenje posebne rezolucije kojom bi se zaustavile ove pojave.

Središnji odbor je, kako je priopćeno nakon sjednice iz Ureda za informiranje, primio na znanje odluku Predsjedništva o unutarstranačkim izborima i od članstva i dužnosnika traži da u tijeku izbornoga procesa radi na načinu koji će ojačati stranačku infrastrukturu na terenu.

Ključne riječi

Komentara 4

CI
cinbenik
12:38 24.09.2011.

Upitna je legalnost HNS,to je valjda poznato da na tom saboru nisu bili Hrvati nego HDZeovci,a gospodin LJubic koji je napravio novi HDZe ili Covic koji su napravili podjele na dva HDZea su prouzrokovali nejedinstvo Hrvata,a to je uticalo na ovakvu situaciju Hrvata.

GA
garbage2
13:16 24.09.2011.

ovi ljudi pokusavaju da u FBiH uvedu bezvlasce da bi oni sami profitirali. Njih je u njivoj namjeri koju su dogovorili s Dodikom sprijecio visoki predstavnik. To nisu ocekivali i sada neznaju sta ce. Mogu platformasi smjenjivati koga hoce u firmama koje su njihovom vlasnistvu. Nije mi samo jasno da li su ove budale svjesne na sta ovo moze izici. Mislim da su ovo krici ocajnika ali ipak zamisli da ovo izmakne kontroli. Onda se vracamo na 1993-94. Pa kome normalnom to treba. Price o ugrozenosti i majorizaciji. Ja vrlo dobro znam da su upravo Hrvati ti koji sviju majoriziraju tamo gdje su u vecini. Ama bas u svakom aspektu zivota. Protiv ovoga se treba boriti na drugi nacin a ne pozivom puku na ustanak.

Avatar error
error
13:26 24.09.2011.

Ovaj hdz1990 je dosta jasni od hdzbih...Nema tu ovo-ono, ako je nešto dogovoreno to treba i ispoštovati...kažite javno da puške podmažemo i ove marve turske se riješimo jednom za uvjek...BOLJE JE UMRIJETI NA NOGAMA NEGO ŽIVJETI NA KOLJENIMA!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?